• Nuppu

Persoona: Nuppu


Ohoi!

Olen Nuppu. Ihmisillä on tapana ottaa heti tutustuessa aiheeksi se, mitä hän tekee opiskelu- tai työrintamalla. Haluaisin kuitenkin aloittaa toisinpäin ja kertoa itsestäni aluksi ihan muuta.

Olen maalainen mieleltäni, vaikka asuinkaupunki onkin Tampere. Olen viettänyt lapsuuteni Kaustisella, lukioajat Kuortaneella sekä viimeisimmät vuodet Tampereella. Olen sosiaalinen introvertti, jonka maailma avartui ihan uudella tavalla, kun löysin selityksen käsitteelle erityisherkkä. Kasvoin kuitenkin lapsuuteni tuntematta itseäni kovinkaan. Muksusta asti läsnä ollut aktiivinen kilpaurheilu on ollut iso raami identiteetissäni. Kestävyysurheilun sekä alttiuteni vuoksi sairastuin vuosia kestäneeseen syömishäiriökierteeseen, mistä toivuttuani sain mahdollisuuden opetella uutta tapaa elää. Viime vuonna juostu SM-hopea halleissa oli hieno meriitti, mutta suorituksen jälkeen jäänyt fiilis olikin ahdistus. Muistan miettineeni asioita, joiden kustannuksella olinkaan siihen pisteeseen päässyt. Koin pakonomaista tarvetta uskaltaa päästää lajistani irti ja etsiä millainen persoona olen ilman sitä. Kuka ylipäätään olen?

Asioiden käsittelyn, terapian, loputtoman itsetutkistelun, tiimityöskentelyn, työkalujen, läheisten ja uskon myötä olen sellaisessa pisteessä, etten vaihtaisi polullani olleita mutkia. Lapsesta saakka seurannut ahdistus on viimein saanut sellaisia syitä, ettei sen tarvitse jatkuvasti oireilla vaikeuttaen elämääni. Vaikka sairauteni on ottanut minulta paljon, se on myös antanut sellaista minulla ei muuten olisi. Tiedän, etten ole diagnoosini, mutta uskon, etten olisi aivan minä ilman minulle suotua alttiuttani.

Usein on helpoin löytää itseä kuvaavia piirteitä kysymällä läheisimmiltä ihmisiltä. Mieheni Mikko sanoi ensimmäiseksi adjektiiviksi herkkä. Kuulemma olen myös ahkera sekä järjestelmällinen hösääjä. Sydämellinen sekä avarakatseinen. Kärsimätön, mutta sinnikäs. Pyrin näkemään tilanteissa niiden parhaita puolia, ja olen kokenut sen kuinka kurjilla asioilla on elämässä omat merkityksensä.

Olen surkea penkkiurheilija, mutta silti yhä intohimoinen itsensä liikuttaja. Pelin henki on muuttunut matkan varrella. Haluan liikkua voidakseni hyvin, tuodakseni iloa arkeen, sekä myös levätäkseni ja rentoutuakseni. Juoksen yhä, mutta mukana on myös lihaskuntoharjoittelu ja jooga. Jooga on ollut isossa roolissa rauhoittumisessa, sisäisen balanssin etsimisessä ja itsensä hyväksymisessä. Päivittäinen askel metsään, salille tai matolle on minulle kuin tarpeellisen vitamiinin ottaminen. Kenties joku päivä palaan starttiviivallekin!

Urheilu ei yksissään riitä täyttämään kulttuurin kaipuutani. Rakastan suomen kieltä ja sitä, kuinka sanoja yhdistelemällä luodaan lauseita ja lauseista tarinoita ja mielikuvia. Sanoissa on lohduttavaa voimaa ja kertomuksissa oppeja. Runous on niin poikkeavaa muusta kirjallisuudesta, että sen lukeminen ja luominen vaatii aivan erilaista ja jännittävää tulkintaa. Runo on väline tallettaa yksittäinen hetki niin tarkasti, että se kaikessa muussa kirjallisuuden lajissa olisi kenties turhan yksityiskohtaista. Virkkeitä yhdistelemällä on mahdollisuus herättää suuria ajatuksia, tunteita ja muistoja.

Arkeeni iloa tuovat esimerkiksi mieheni Mikko, Apollo-kisun rapsuttelut, yönsininen joogamattoni ja Kaupin luontoon vievät terveet jalkani. Syvälliset keskustelut kahvinkupin ääressä hyvän ystävän seurassa. Vanhojen kirjojen tuoksu. Uuden oppiminen ja kehittyminen vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Hyggeily. Vieraan papan reipas ”huomenta”-tervehdys tänä mökkipaja-aamuna Virroilla. Ilo ja rakkaus.

Jos nyt palataan niihin ensimmäisiin aikuisten kysymyksiin. ’Mitä todella teen työ/opiskelumaailmassa?’ Olen TAMKin Proakatemiassa yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutusohjelmassa, ihan mielettömän kovassa osuuskunnassa nimeltä Projektitoimisto Kajo. Työstän itseäni hyvinvoinnin ammattilaiseksi ihanien ystävien, työpartnerien, vaellustyttöjen; Marian ja Eviannan kanssa.

Aurinkoista keskiviikkoa jokaiselle persoonalle! Kiitos, että olet mukana tällä yhteisellä vaelluksella kanssamme.


344 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now