• Maria

Intohimo: voimakas halu


Intohimo on pysyvää voimakasta halua, se on halua tehdä asioita jatkuvasti suurella sydämellä.

Intohimoinen ihminen etsii ensin voimakkaan halun kohdetta. Kohteen löydyttyä hän antaa kaikkensa asian eteen. Hän luo elämänsä ympärille tuhansia hetkiä asian parissa josta kokee intohimon löytäneensä. Sen ei tarvitse olla elämän kutsumus. Se voi olla ihan pienikin asia, mistä syttyy. Intohimo ei katso aikaa tai paikkaa, paitsi laillisuuden rajoissa, joskus myös niitä rikkoen. Sen kanssa tulee olla tarkkana, sillä se saattaa ulkoisten tekijöiden kautta naamioitua, mutta kuunnellessaan sydäntä sen tietää oikeaksi tai vääräksi.

Intohimon voi sytyttää pienen pieni liekki, se tarvitsee vain mahdollisuuden kasvaa suureksi ja roihuavaksi tuleksi. Niitä voi olla useampia ja niistä kaikista voi nauttia yhtä paljon. Niiden määrä ei siis ole vakio. Jokaisella on myös erilaiset, kunnioittavat intohimot ja niitä tulisi arvostaa.

Intohimot vaihtuvat elämän mittaan.

Elämä on jatkuvaa kasvua sekä oppimista. Jokaisen elämässä tapahtuu paljon erilaisia asioita ja käännekohtia jotka voivat olla hyvinkin odottamattomia, kuten omassa tapauksessani psykoosi. Ei voida koskaan tietää, mitä elämä tuo tullessaan ja sitä kautta on myös valmistauduttava siihen, että myös intohimon kohteet voivat ja hyvin suurella todennäköisyydellä vaihtuvat elämän mittaan. Toki on myös ihmisiä, jotka ovat löytäneet sen yhden ainoan intohimon oli se sitten parisuhde, työ tai harrastus ja elävät onnellisina näin elämänsä loppuun saakka.

Polku omaan intohimoiseen Vaeltajaasi löytyy sisältäsi.

Tie intohimon löytymiseen voi olla hankalaa, eikä se ole itsestään selvyys. Vaatii paljon aikaa sekä itsetutkiskelua, jotta oma intohimo löytyy. Sen avuksi voi käyttää seuraavia kysymyksiä:

Mitä tykkäsit tehdä lapsena? Joskus lapsuus voi antaa vastauksen kadotetulle intohimolle. Se voi auttaa ymmärtämään omaa itseämme paremmin. Olitko lapsena luova ja tykkäsit rakennella muovailuvahasta erilaisia asioita, uppouduitko täysillä matematiikan saloihin tai järjestitkö ystävillesi erilaisia spektaakkeleja? Näihin vastauksia voivat antaa vanhempasi, jos et itse muista. Lapsena hakeudumme yleensä sen asian pariin, josta pidämme eniten. Tämä johtuu siitä, että ympäristö ei vielä ole päässyt muokkaamaan ajatusmaailmaamme ja voimme toimia täysin omina itsenämme.

Lapsuudessa nauttimamme asiat eivät kuitenkaan välttämättä esiinny aikuisena samanlaisena intohimona kuin aikaisemmin. Esimerkiksi muovailuvahasta rakentelu ei välttämättä enää aikuisena ole se juttu, mutta se kertoo siitä, että tykkää tehdä luovia asioita käsin. Matematiikka taas saattaa kertoa siitä, että looginen päättelykyky sekä keskittyminen numeroihin on yksi intohimoista. Ystäville järjestetty spektaakkeli taas voi tarkoittaa sitä, että organisointi sekä viihdyttäminen sytyttävät täysillä. Mikä ikinä onkaan ollut se lapsuuden intohimo, voi sitä kautta löytää myös aikuisena oman kadotetun intohimon. Tässä tilanteessa tarvitaan vain rohkeutta, luovuutta, sekä uskoa omiin juuriin sekä lapsuuteen.

Mitkä ovat ne asiat, joihin sytyn ja joille palan? Olisi hyvä alkaa tutkia elämäänsä siltä kannalta, että mitkä ovat ne asiat jotka sytyttävät sydämen roihuamaan. Jokaisella on jokin asia, josta saa todella paljon energiaa. Nämä asiat vaativat vain tunnistamista ja kun niitä lisää elämään, elämästä tulee entistä intohimoisempaa.

Flow

Mikäli et löydä sitä intohimoa, etkä oikein ymmärrä mitä se tarkoittaa, voi flow tila olla se väylä, jota kautta löydät intohimosi. Flow tila on tila, jossa aika pysähtyy eikä ihminen kykene tuntemaan tunteita. Se on tila, jossa keskitytään vain sillä hetkellä tekemään suoritukseen. Suoritus saattaa olla laskettelua, piirtämistä, työn tekoa tai ihan mitä tahansa muuta jossa keskittyminen on pääosassa. Jos siis pääset jossain tilanteessa flow tilaan ja tykkäät sitä asiaa tehdä, voi se olla intohimosi.

Intohimoinen Vaeltaja

Ymmärsin eräänä päivänä olevani intohimoinen elämälle ja sen kauneudelle. Vaikka kuljemme rikkinäistä ja haurasta polkua, joka nurkan takaa löytyy kaunista ihmeteltävää. Minun intohimoni on elämä ja sen jakaminen muille. Haluan auttaa muita ihmisiä työlläni, nauttia luovuudesta harrastuksessani ja olla intohimoisesti parisuhteessa. Rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Vaellus

Jos et vielä tiennyt mitä Vaellus tai Vaeltaja tarkoittaa, se on elämän mittaiselle matkalle lähtenyt tutkimusmatkailija, jonka määränä on elää elämää ilojen ja surujen läpi yhdessä muiden vaeltajien kanssa. Vaeltajina luomme yhteisön, jossa kuljemme jokainen omaa polkua nauttien matkasta. Lisää itsesi postituslistalle ja lähde mukaan yhteiselle matkalle!


352 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now