• Nuppu

Suomalaista herkkua


Tämä postaus on tehty yhteistyössä Authentic Finnish-nimisen verkkokaupan kanssa. Sain testattavakseni kolme tuotetta, Impolan Kasvitilan kuorittuja hampunsiemeniä, Valo24:n paahdettua ja rouhittua pellavaa, sekä Luminan gluteeniton siemennäkkärileivontaseos.

Authentic Finnish-verkkokaupan missiona on kunnioittaa luontoa, sekä tuoda esille aitoa suomalaisuutta tuotteiden kautta. He suosivat pienyrittäjiä- sekä suunnittelijoita, mikä on ihana huomata verkkokaupan tarjonnasta! Näissäkin kokeilemissani tuotteissa on Joutsenmerkki kyljessä, tietenkin.

Siemennäkkäriä tein nyt ensimmäistä kertaa ikinä! Äärimmäisen pienellä vaivalla ihan tajuttoman hyvää. Täytyi yhdistää valmiiseen seokseen ainoastaan kuuma vesi sekä öljy, niin voilá! Uunin kautta ääntä kohti. Rapeaa ja hyvää! Vaikka nyt vasta pääsin kokeilemaan näkkärin tekoa ihan itse, niin sen maku vie kuitenkin hääpäiväämme, jolloin maistoin tätä herkkua ensimmäistä kertaa. Olin matkalla kampauksesta Kokkolasta kotiinpäin, kun ystäväni (ja yksi Vaelluksen kolmesta kirjoittajasta) Evianna toi mummonsa tekemää siemennäkkäriä kotimatkalle, niin että tämän jännittäjän verensokeri pysyi taatusti tasaisena. Oi sitä päivää. <3

Näistä tuotteista tutuimpia olivat hampunsiemenet, joita on usein tullut käytettyä puuroissa ja smoothieissa. Rouhittu ja paahdettu pellava käy aivan samoihin käyttötarkoituksiin, ja jaankin alla virkistävän vihersmoothiohjeen, johon pellava sopikin kuin nenä päähän pähkinäisen sivumaun ansiosta.

Vihersmoothie ohje:

-1 banaani

-5cm kurkkua

-1 sellerin jalka

-1 rkl rouhittua pellavaa

(-1 tl viherjauhetta esim. spirulinaa)

-1 dl maustamatonta jogurttia

-1 tl hunajaa

Simppeliä, mutta hyvää! Taatelit on hyvä lisä, jos kaipaa vielä lisää makeutta. Jos selleri on liian ärmäkkä, niin sen voi jättää välistä, tai lisätä tilalle esim. lehtikaalta. Ripottelin blenderissä surauttelun ja lasiin kaatamisen jälkeen vielä pinnalle tätä rouhittua pellavaa ja virkistävä vihersmoothie olikin valmis! Kylkeen vielä pari palaa siemennäkkäriä, siinäpä vasta loistava välipalakombo. 1 ruokalusikallinen tätä paahdettua pellavaa takaakin päivän omega-3 rasvahappojen tarpeen, ja jos ei ole smoothieiden ystävä, saman määrän voi huitaista salaatin, jogurtin/rahkan tai miksei vaikkapa jäätelön päälle! Sama juttu hampunsiemenien kanssa, jotka sisältävät ihan tajuttoman määrän proteiinia, jopa yli 31 grammaa. Toki käyttömäärä on pientä, mutta nämä toimii mukavana lisänä lähes ruokaan kuin ruokaan. Ellei oo vielä tuttu juttu, niin kokeileppa ihmeessä!

Maistuvaa viikonloppua just sulle. :)

-Nuppu


72 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now