• Maria

Läsnäolo: valkoinen perhonen


Läsnäolo tuo hyvin puhuttava aihe. Nykypäivänä jokaisen tulisi olla läsnä niin arjessa kuin työssäkin. Mutta mitä läsnäolo on ja miten se näkyy minun arjessani?

Läsnäolon tilassa hyväksytään asiat sellaisina kuin ne ovat. Se on täyttä elämää ja sitä vaalien maailma tuo uskomattoman hienoja hetkiä elämän varrelle. Se on ympäröivän maailman havainnoimista kaikkien aistien varassa tässä hetkessä. Kaikki aistit eivät inhimillisyyden nimissä kuitenkaan välttämättä ole käytettävissä yhtäaikaa, jolloin niiden käyttämisessä on paljon opittavaa. Fyysiset aistit saadaan helposti käyttöön yhtäaikaa kun tehdään jotain tuttua kuten ruoan laitto tai kävely lenkki. Läsnäoloa voi harjoitella pysähtyen hetkeen. Hetkessä voi harjoitella esimerkiksi hengitystä, tietoista syömistä tai kuunnella toista keskittyneesti. Sen kautta pystyy löytämään tuhansia kiitollisuuden aiheita, kun on valmiina vastaanottamaan maailmaa. Kun kävelen illalla myöhään kotiin reeneistä olen aivan puhki. Mietin mitä seuraava päivä toisi tullessaan ja pitääkö minun valmistautua jollain tavoin uuden aamun sarastuksen tuomiin haasteisiin. Pohdin syksyllä jatkuvaa kouluani ja sitä miten jaksan opiskella täysipäiväisesti ja treenata niin kuin ennen. Sillä sekunnilla huomaan perhosen, joka lentää kauniisti ohitseni, Se on valkoinen ja jostain syystä olen nähnyt pelkästään valkoisia perhosia tänä kesänä. Perhonen (minulle) kuvastaa transformaatiota, yhteyttä omaan sieluun, sekä vapautta ja iloa. Valkoinen väri taas kuvastaa (minulle) puhtautta, luovuutta ja toivoa. Kävellessäni eteenpäin mieleni oli hetkeksi juuttunut tulevaisuuteen. Melkein jopa murehdin sitä, minkälaisia päiviä minulle olisi tulevaisuudessa tulossa, kunnes tämä perhonen pysäytti ajatukseni ja pystyin olla läsnä. Mieleeni tuli sairauteni ja se, kuinka olen saanut aloittaa kaiken alusta. Puhtaalta pöydältä. Siinä olin hetki sitten hieman hauraana, mutta kykenevänä astumaan joka päivä askeleen eteenpäin. Olin kuin perhonen joka on kuoriutunut kotelostaan ja opettelee lentämään. Tuo perhosen kauneus sai minut tuntemaan hyvin suurta kiitollisuutta elämää ja olemassaoloa kohtaan. Olin läsnä. Kun ollaan läsnä, kuunnellaan haistetaan ja maistetaan hetkessä. Se on elämistä täysillä. Kun eletään hetkessä nähdään pienetkin elämän ihmeet. Tällä hetkellä kirjoitan tekstiäni Portugalin eteläosassa saarella jonka meren horisontista voi melkein nähdä Afrikan ja aaltojen mukana kuulla meren elämän. Kuinka kaunista onkaan tämä läsnäolo ja sen hallitsema voima? Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja tunnen sen polttavan ihoani. Meren lisäksi kuulen eri kieliä ja se muistuttaa minua siitä, kuinka pieni mutta silti suuri ihme ihminen onkaan. Niin paljon ihmisiä maailmassa. Niin paljon nähtävää ja koettavaa. Niin paljon asioita joiden vuoksi olla läsnä. Ja kiitollinen. Sitä minä olen kaikkien onnistumisien ja epäonnistumisien kanssa. Kiitollinen.

Rakkaudella ja läsnäollen: Maria


111 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now