• Nuppu

Luonnonkosmetikkaa vai Fairya naamaan?


Hellurei ja energistä perjantaita!

Mulle luonnonkosmetiikka on nykyään arjen luksusta. Se on pieni juttu jolla fiksaan ihoni hyvinvointia, mutta näin ei ole ollut aina. Ennen ostin kosmetiikkani sillä mentaliteetilla, että mitä nyt sattuu käteen löytymään. Häitä edellisenä iltana pesin kasvoni sillä kuuluisalla tiskiaineella, Fairyllä, todistajan (Evianna) läsnäollessa. Tämä pieni fakta jo todistaa sen, kuinka tarkka olenkaan ollut siitä, mitä mömmöjä nassulleni hieronkaan. Paljon on kuitenkin tapahtunut vuoden sisällä, ja on havaittavissa selkeää siirtymistä yhä enemmän kohti luonnonkosmetiikkaa. Tämä postaus onkin tehty yhteistyössä House Of Organic-nimisen verkkokaupan kanssa.* (*Tuotteet saatu.)

Alkuun heti kysymys, miksi kukaan haluaisi käyttää luonnonkosmetiikkaa? Kärjistettynä, miksi maksaa extraa siitä, että saa kosmetiikkansa mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa, mahdollisesti jopa hajuttomana sekä mauttomana parabeenittomuuden lisäksi. Luonnonkosmetiikka on verrattavissa elintarvikkeista löytyviin luomu-merkittyihin, luonnonmukaisesti tuotettuihin tuotteisiin. Kuten House Of Organicsin blogissa lukee, näitä luonnonmukaisia raaka-aineita ovat mm. erilaiset kukat, yrtit, villit luonnonkasvit, luonnonmukaisesti viljellyt puut ja pensaat, kylmäpuristetut kasviöljyt, - rasvat ja -vahat, lähdevesi sekä maamineraalit. Luonnon, sekä ympäristön kunnioittaminen onkin luonnonkosmetiikassa korkealle priorisoitu arvo.

Alkaa käydä jo järkeen eikös? Ekologisten ratkaisujen rakastajana jo pelkästään se riittää isoksi suositukseksi luonnonkosmetiikalle. Lisänä tulee vielä herkkäihoisen edut puhtaimmista mahdollisista tuotteista ilman kemikaalijäämiä, synteettisiä antioksidantteja tai säilöntäaineita. Näitähän ei varmasti siinä Fairyssä ollut!

House Of Organic on suomalainen verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy vain ja ainoastaan aitoa luonnonkosmetiikkaa. Mitäs minä valitsin?

Näin yrittäjäopiskelijana ajattelin, että muitakin voisi kiinnostaa edullisen hintaluokan kosmetiikkat, jotka eivät rasita kukkaroa sen enempää mitä ihoakaan. Päädyin testaamaan Avril Organic -tuotesarjaa, joka valmistaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa, johon kuitenkin useimmilla on varaa. House Organicsiltä löytyykin jopa Suomen laajin valikoima Avrilin tuotteita.

Avril Organic Hellävarainen Puhdistusgeeli

Avril Organic Pehmentävä Yövoide kuivalle- ja herkälle iholle

Avril Organic Kosteuttava silmänympärysvoide

Ihonhoitotuotteiden lisäksi valitsin pari puroBIOn meikkituotetta ehostukseen:

puroBIO IMPECCABLE Ripsiväri

puroBIO Poskipuna n. 2 Coral pink

Mukaan mahtui pari ylläriäkin: Ihania huulirasvoja, näitähän ei voi olla ikinä liikaa!

Mitä tykkäsin? Uskon, että luonnonkosmetiikan (meikkien) käytössä on muutamia pieniä seikkoja, jotka huomioimalla on mahdollista saada samanlainen lopputulos, mitä muissa meikeissä saadaan synteettisilla lisäosilla. Ripsiväri erottelee hyvin ja jättää hyvin luonnollisen lopputuloksen. Toisinsanoen: tätä on hankala laittaa ainakaan liikaa. Taivutus unohtui myöskin, mikä olisi ollut tärkeä seikka näyttävämmän lookin aikaansaamiseksi. Poskipuna antoi kivan koraalin hehkun päivittyneelle iholle ja oli juuri sopivan pigmenttistä.

Päivän päätteeksi myös Avril Organic-tuotteet pääsivät testiin vuorotellen. Puhdistusaine oli viileän geelimäinen, ja ihoon jäi mukavan joustava tunne. Silmänympärysvoiteita on tullut käytettyä niin hävettävän vähän, ettei vertailukohdetta löydy. (En laske tähän sitä Pirkan voidetta, mistä kuivat kyynärpään saivat nauttia enemmän mitä näiden silmien ympäristö). Katsotaan sitten kymmenen vuoden päästä, onko ryppyjä tullut odotettuun tahtiin: on muuten niin riittoisa puteli, ettei ihmekkään jos säilyy sinne asti. Yövoide teki myös tehtävänsä, kosteutti ihon hyvin ennen unille menoa. Valitsemissani tuotteissa oli valtavan hyvä hinta-laatu-suhde, eikä luomulisää löytynyt hintalapuista.

Tavanomaisissa synteettisissä kosmetiikkatuotteissa suurinosa on voidepohjaa, jolloin ihoon todella vaikuttavia raaka-aineita on hyvin vähän. Luonnonkosmetiikassa käytetään ainoastaan kasviöljyjä, joita iho pystyy hyödyntämään tehokkaasti kasvien samankaltaisen solurakenteen vuoksi. Eli luksuslisän lisäksi, luonnonkosmetiikka on myös todistetusti tehokkaampaa perinteisiin purnukoihin verrattuna.

Ihastuin erityisesti niin näihin Avrilin tuotteisiin, että laitoin heti tilausta perään täydentämään vielä puuttuvia ihonhoitotuotteita. Vaikka tämä kirjoitus oli kaupallisessa yhteistyössä toteutettu, niin jään ehdottomasti maksavaksi asiakkaaksi jatkossakin. House of Organicsin asiakaspalvelu oli huomioon ottavaa sekä aitoa, kuten laajan verkkokaupan valikoimakin.

Ihanaa alkanutta viikonloppua ja hyvinvointia myös sun ihollesi!

<3: Nuppu

#luonnonkosmetiikka #kosmetiikka #houseoforganic #ihonhoito #avrilcomestics

149 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now