• Nuppu

Hygge: maanläheistä onnea


Hyggeilyssä yhdistetään niin yhdessä olo (sosiaalinen aspekti), tunnelman luominen (ilmapiirillinen aspekti), kuin myös erilaiset materiaalit (tuotteistettu aspekti) kuten esim. kynttilät, kirjat, viltit, ja miksei vaikkapa korutkin? Tämä tuotteistettu aspekti on hyggessä se osa, mitä voidaan "purkittaa", sekä myydä kulutushyödykkeenä. Vaikka hyggeilyyn ei tarvita rahaa, on rahalla ostettavissa hyggemäisiä elementtejä. (Jotka eivät tietenkään ole pääasiassa tätä kotoiluilmiötä.)

Kirjojen lukeminen on hyggempää kuin tekstin lukeminen tabletilta. Lautapelin pelaaminen ystävien kanssa on hyggempää kuin änärimatsi pleikkarilta. Vaikka hyggeä voi purkittaa, sitä ei silti voi asettaa tiettyjen rajojen sisäpuolelle. Erilaisia kulutushyödykkeitä on mahdollista tehdä monen makuun, -ja hyggesti. Hygge-ajatteluun kuuluu kohtuullisuus, mutta ei kuitenkaan materiasta kieltäytyminen. Murretuista väreistä ja maanläheisyydestä pitävänä olenkin sulautunut hyvin hyggetyyliseksi, eli toisin sanoen tavallisuuteni on saanut uuden hienon termin. Fuksiaa ja glitteriä ei minun yltäni näe! (Tai jos löytyy, niin tulkaa kysymään onko kaikki hyvin. (Biksuja ei tähän lasketa.)

Mikäli haluat itsellesi jotain kivaa, niin ole hyvä ja osta itsellesi jotain kivaa. (Siis niin kauan kuin kyse ei ole onnen etsimisestä väärästä paikasta tai tunteiden turruttamisesta.) Siitä huolimatta, että haluan elää ekologisesti ja eettisesti tietoisena ihmisenä, niin vaatteet sekä asusteet ovat osa itseni ilmaisuun. Suosin kiertotaloutta, mutta joskus kun hankin itselleni jotain kivaa, niin pidän erityisesti ajatuksesta, että tuen ostopäätöksissäni paikallisia ja Suomen sisällä valmistettuja hyödykkeitä. Jos ekologiset ja eettisen ratkaisut ovat yritykselle tärkeitä, niin vielä parempi!

Rakastuin Samaskoru-verkkokaupan maanläheisiin tuotteisiin samantien ne löydettyäni. Käyttämäni koruvalikoimaan eivät juurikaan blingblingit kuulu, joten nämä koivun väriset Vesipisara-korvikset sopivat täydellisesti valtaosaan vaatekaappini sisällöstä. Intiaani-kaulakoru on samaa sävyä, eli jatkaa kivasti samaa henkeä korviksien kanssa. Ai että, jos korut on hyggeä niin nyt on kyllä.

Eviannalla ja Marialla Sadepisara-korvikset sävyissä musta ja roosa, minulla koivu.

Samaskoru valmistaa itse puisia ja akryylisia koruja heidän pajallaan Joensuussa. Puukorut ovat pääasiassa koivua, mutta he laajentavat valikoimaansa myös puulajien suhteen. Nämä suloiset tuotteet valmistuvat siis laserleikkaamalla tuolla Itä-Suomessa. Kurkatkaa ihmeessä verkkokauppaan, sieltä löytyy vaikka ja mitä sisustustauluista, seinäkelloista kaikenlaisiin koruihin. Tästä linkistä löytyvät korvakorut, ja täältä kaulakorut.

Pari kivaa juttua teille lukijoille! <3

  • Syyskuun loppuun saatte -10% alennusta koodilla "NUPPU". Koskee siis myöskin aletuotteita!

  • Arvonta! Instagram-tilini kautta saatat voittaa Sadepisara-korvakorut itsellesi. Osallistumisohjeet:

  1. Seuraa tilejä @kullanuppu, sekä @samaskoru

  2. Kommentoi julkaisuni alle, kenelle ystävällesi sopisivat tällaiset söpöt korvikset, niin ehkä voitatte omat itsellenne, haluamissanne väreissä!

Hyggeä viikonjatkoa, muistakaa tunnelmoida!

<3: Nuppu


212 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now