• Maria

Persoonallisuustesti


Ai että mikä syyslomaviikko takana! Ihania ihmisiä ja tapaamisia sekä yhden aivan ihanan tytön nimiäiset, nimittäin minun siskon tytön. Oi mikä suloisuus hän onkaan. Jo ensimmäisellä tapaamisella rakastuin tuohon pieneen, viattomaan ja niin täydelliseen ihmiseen täysillä. Aion hoitaa tehtäväni mallikkaasti ja olla maailman paras täti. Siinä onkin jo tavoittelemista, mutta uskon että pystyn siihen. Mietin mikä määrittelee hyvän tädin ja tulin sellaiseen tulokseen, että juuri minä omana itsenäni olen täydellinen täti.

Mikä sitten tekee minusta minut? On ensin tunnettava itsensä ennen kuin pystyy jakamaan elämän oppeja ja olla roolimalli pienen pienelle ihmiselle. Kaikki asiat oikeastaan jokaisen omassa elämässä kulminoituu siihen, kuka minä olen ja mitä minä haluan elämältä.

Tein ennen syyslomaa Myers & Briggsin ilmaisen persoonallisuustestin. Tämä testi perustuu Carl Jungin kehittämiin psykologisiin tyyppeihin, jotka on määritelty kliinisen kokemuksen kautta. Olen tehnyt testin aikaisemminkin ja saanut saman tuloksen eli INFJ. Testi sisältää neljä eri ulottuvuutta, joita mitataan. Mitattavat osuudet kertovat mitä preferenssiä testattava käyttää luontevimmin. Testissä on 16 erilaista persoonallisuustyyppiä ja vastausten perusteella jokainen saa itseään kuvastavan nelikirjaimisen kirjainyhdistelmän. Yhdistelmät muodostuvat seuraavasti:

I, introvertti- E, ekstrovertti: asenne ympäristöön

S, tosiasiallinen – N, intuitiivinen: tapa hankkia tietoa

T, ajatteleva – F, tunteva: päätöksen peruste

J, harkitseva – P, spontaani: elämäntyyli

INFJ tyyppinä

INFJ persoonallisuustyyppiä on hyvin vähän maailmassa, jopa alle 2%, mikä tekee persoonallisuustyypistäni mielenkiintoisen. Persoonallisuus tyyppiä kutsutaan ’’Asianajajaksi’’. Asianajajat näkevät usein toisten auttamisen elämäntarkoituksenaan. Vaikka tämän persoonallisuustyypin ihmiset toimivat usein pelastustehtävissä tai hyväntekeväisyystöissä, heidän todellinen päämääränsä on muuttaa asioita niin perusteellisesti, ettei ”pelastamista” tarvita. ( https://www.16personalities.com/fi/infj-persoonallisuus) Tällaisella persoonallisuusprofiililla on erityinen kyky rakentaa suhteita. He tietävät miten saada ystäviä ja säilyttää ne, he ovat lämpimiä ja ystävällisiä, yksinkertaisia ja hyviä keskustelukumppaneita (https://mielenihmeet.fi/infj-persoona-harvinaisin-persoonallisuustyyppi-carl-jungin-mukaan/).

https://www.16personalities.com/fi/infj-persoonallisuus- sivustolla kerrotaan paljon INFJ persoonallisuudesta. Oli mielenkiintoista löytää sivustolta viite siihen, että mikäli mennään kriittisen jaksamisrajan yli voi INFJ uupua sekä sairastua. Tähän vaikuttaa vahvasti konfliktit, sekä kritiikki. Yksi syy sairastumiseeni oli ehdottomasti jaksamisrajan ylittäminen ja elämässä eteen tulleet konfliktit.

Kuva: https://mielenihmeet.fi/infj-persoona-harvinaisin-persoonallisuustyyppi-carl-jungin-mukaan/

Omat oivallukseni

Olen introvertti, mutta rakastan ihmisiä. Tämä on hämmentävää, sillä tykkään olla ihmisten seurassa ja en välttämättä viihdy yksin. Vaikka viihdyn muiden ihmisten seurassa en välttämättä kaipaa niin sosiaalista meininkiä. Teehetket ja chillailut ovat parasta, mitä ystävien kanssa voi tehdä! Toki suuret väkijoukot ja tapahtumat, joissa joudun ponnistelemaan sosialisoidakseni väsyttävät hyvinkin paljon ja tämän jälkeen tarvitsen omaa tilaa. Olen intuitiivinen, joka tarkoittaa sitä, että olen tulevaisuuteen suuntautunut ja etsin mahdollisuuksia sekä yhteyksiä asioiden välillä sen sijaan, että työstäisin tunnettuja faktoja. Olen tunteva ihminen, joka tekee päätöksiä omien henkilökohtaisten arvojen mukaan. Olen myös järjestelmällinen ja pidän suunnitellusta ja selvästä elämäntyylistä. Olen joskus pitänyt itseäni spontaanina, mutta nyt kun mietin tarkemmin, tarvitsen ehdottomasti hyvän suunnitelman asioiden toteuttamiseen.

Omat vahvuuteni ovat ehdottomasti luovuus, joka on ominaista INFJ:lle. INFJ:t näkevät, miten ihmiset ja tapahtumat ovat yhteydessä toisiinsa ja pystyvät käyttämään tätä oivallusta päästäkseen asian ytimeen. Olen siis luova, hyvinkin rauhallinen, vakaa arvoissani, erittäin herkkä ja suuntautunut muiden elämänlaadun parantamiseen.

Mikä on sinun persoonallisuustyyppisi?

Mikäli mielenkiintosi heräsi siitä, mikä on sinun persoonallisuustyyppi, käy ihmeessä tekemässä testi. Netistä löytyy vaikka kuinka paljon tietoa eri persoonallisuustyypeistä ja niiden ominaisista piirteistä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä kaikki sivustot eivät välttämättä ole luotettavia. Huomasin kuitenkin itse lukiessani monen teeman toistuvan ja sitä kautta yhdistin omat ominaispiirteeni. Testi ei välttämättä anna sinulle täydellistä vastausta siitä, kuka sinä olet, sillä meitä on hyvinkin moneksi. Ei siis kannata ottaa asioita täysin kirjaimellisesti vaan pohtia mitkä asiat omalla kohdalla saattaisivat olla totta. Testiin pääset seuraavasta linkistä: https://www.16personalities.com/fi/persoonallisuustesti.

Parasta viikkoa juuri sinulle!

Rakkaudella

Maria


138 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now