• Nuppu

Eettistä muotia & kestävää kuosia


HallaxHalla on kahden suomalaisen naisen perustama ekologinen uimapuku- & bikinimerkki, ja itseasiassa ensimmäinen suomalainen sellainen! Kuinka siistiä onkaan, että kestävän kehityksen periaatteita hyödynnetään mielikuvitusrikkaasti ja persoonallisesti. Merkin uikkarit valmistetaan Indonesiassa kierrätetyistä muovipulloista ja kalaverkoista tehdystä lycrasta. Valmistus tapahtuu periaatteilla, jotka takaavat työntekijöiden hyvät työolot, turvallisen valmistusprosessin ja taatun toimeentulon. Kaikki uima-asut ovat käännettäviä ja käytettävissä fiiliksen mukaan kuosilla tai yksivärisenä. Aivan ihana idea. Näitä katsoessa ja käyttäessä ei todella arvaisi, että ne on valmistettu merestä nostetusta muoviroskasta. Kauniin kuosin lisäksi piristää tietenkin eettiset arvot tuotteen taustalla

Opiskelin viime keväänä TAMKin kurssin kestävästä kehityksestä, sekä yhteiskuntavastuusta, jonka jälkeen ostopäätöksiäni ovat vielä vahvemmin ohjanneet myös eettiset ajatukset (tai kysymykset). Matkasimme toukokuussa kurssin päätteeksi Portugaliin opintomatkalle vieraillaksemme koulussa Politécnico de Leiria. Viikon aikana tutustuimme syvemmin CSR:ään (Corporate social responsibility), ja saimme verrata omia näkemyksiämme myös muista kulttuureista saapuviin opiskelijoihin.

Yleensäkin halvoissa tuotteissa, summa on säästetty jossain muualla: Kenties työntekijöiden palkoissa tai materiaaleissa. Aina kun löydän yrityksen (etenkin suomalaisen sellaisen), jolle maapallomme tulevaisuus, ei ole yhdentekevää (eikä markkinointikikka), olen lähempänä ostopäästöstä. Tämä blogipostaus tehtiin kuitenkin kaupallisena yhteistyönä, eli tuote on saatu. En kuitenkaan ole välinpitämätön edustamistani tuotteista/palveluista blogiyhteistöitä vastaan, vaan haluan edustaa yrityksiä, joiden toimintaa tahdon aidosti tukea, sekä edistää myös omalla työlläni. En valitsisi yhteistyökumppaniksi brändiä, jolle kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti toimiminen olisi vain ylimääräinen päänvaiva. Onneksi on HallaxHallan kaltaisia merkkejä, joiden toiminta perustuu näihin periaatteisiin, sekä niiden mukaisiin innovaatioihin jopa näin loistavalla tavalla.

Pääset tutustumaan nettisivuihin, sekä mallistoon täältä. Kuvat on otettu Uuden-Seelannin eteläsaarelta Taupojärven rannalta.

”Sun, sweat and salt water” (HallaxHalla)

<3: Nuppu


149 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now