• Maria

Ole armollinen itsellesi


Kun ihminen ruoskii itseään liikaa, syntyy väistämättä tilanne, jossa väsymys valtaa mielen ja kehon. Itsensä ruoskiminen on yleensä tahatonta ja jäänyt tavaksi matkan varrelta. Jatkuvasti täydellisyyteen pyrkiminen tekee hallaa ja stressi saattaa muuttua ylisuorittamiseksi. Tämä voi saada ihmisen palamaan loppuun helposti. Kun loppuun palaminen tapahtuu, tulee miettiä itselleen tärkeitä teemoja paranemisen kannalta. Yksi hyvinkin suuri paranemisen teema on armollisuus. Monesti jää huomaamatta se, että tehdään liikaa. Kun tehdään liikaa, voidaan kysyä kysymys, vaatisinko minä kaikkea sitä mitä on meneillään muilta ihmisiltä. Se antaa uutta näkökulmaa ja parhaimmillaan auttaa tajuamaan armollisuuden tärkeyden. Lähtökohtaisesti ollaan kuitenkin armollisia muita kohtaan ja ymmärretään muiden rajoja. Monesti omat rajat jäävät kuitenkin häilyviksi. Armollisuus on voimavara, joka auttaa välttämään ylilyöntejä. Armollisuus on sitä, että antaa itselleen tilaa tuntea, hyväksyy ikäviäkin tunteita, uskaltaa pyytää apua sitä tarvittaessa, antaa itsellensä luvan murtua ja tuntee oman arvonsa. Tunteiden hyväksyminen voi olla vaativaa, mutta sitäkin palkitsevampaa. Tunteet ovat oikeastaan hyvin mielenkiintoinen asia, sillä ne saattavat olla omia tai jonkun muun tartuttamia, jolloin olisi myös hyvä oppia tunnistamaan niiden alkuperä. Avun pyytämisessä me suomalaiset olemme huonoja. Tuntuu, että monet ovat oppineet pärjäämään omillaan ja se myös näkyy arjessa. Viimeiseen asti yritetään pärjätä yksin ja vasta suuren hädän tullen pyydetään apua. Avun pyytäminen ei ole helppoa, mutta se vähentää omaa taakkaa. Murtuminen on merkki luottamuksesta sekä vahvuudesta näyttää tunteita ulkopuolelle. Se on myös armollisuutta omia tunteita kohtaan. Oman arvonsa tunteminen vie pois sen, että täytyisi todistella muille olevansa jotain muuta kuin on. Ei tarvitse kuin tunnistaa itsensä arvokkaaksi. Armollisuus voi vaatia kuitenkin hyvin radikaalia ajatusmaailman muutosta ja tähän saattaa tarvita ulkopuolista apua. Ulkopuolisen avun hakeminen tulee kyseeseen silloin, kun liika tekeminen haittaa arkista elämää ja siitä ei pääse millään omin avuin eteenpäin. Tärkeintä armollisuudessa on kuitenkin se, että annetaan itsemme olla sitä mitä olemme. Ei yhtään sen enempää, eikä vähempääkään. Turha pinnistely ja ponnistelu vie voimavaroja ja ei edistä armollisuutta elämässä. ’’Sen sijaan että yrität puskea väkisin, anna vaan olla. Ihan oikeasti, anna vaan olla.’’ - Hidasta elämää artikkelista ole itsellesi armollinen

Rakkaudella: Maria


94 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now