• Evianna

Valo: valoa kasvoille


Aurinkolintu (kaupallinen yhteistyö) Ravinnon-, liikunnan- ja mielen kolmipilari onkin jo tuttu määritelmä sille, mitkä ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin peruselementit. Iho on hyvinvointimme näyteikkuna, sillä oikeat valinnat näyttäytyvät valoisuutena ja pehmeytenä juuri ihollamme. Kun iho voi hyvin, on ihminenkin silminnähden kaunis. Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kannattaa siis pitää huolta niin kuin myös kauniista ihosta säännöllisin hoidoin ja oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla.

Ennen puolentoistatunnin ihonhoito-oppia ekokosmetologi Kirsin opastuksella, pidin ihoa melko toissijaisena asiana hyvinvointini kannalta. Oma ihoni on sitä tyyppiä, jossa epäpuhtaudet eivät oirehdi näkyvinä finneinä tai ihon epätasaisuutena. Oikeastaan ihoni ainoa haittapuoli on sen pintakuivuus ja sekin on melko helposti hoidettavissa. Tajuan itsekin, millainen tuuri minulla on ollut, koska tiedän, että moni voi käyttää paljonkin aikaa hyvinvoivan ihonsa ylläpitoon. Käytyäni elämäni ensimmäisessä kasvohoidossa, ymmärsin, miten keskeisen asian olen sivuuttanut kokonaisuutta ajatellen. Onneksi on olemassa sellaisia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ammattilaisia kuin Kirsi, joka on myös tamperelaisen kauneus- ja lymfahoitola Aurinkolinnun perustaja.

Vaikka toimenpiteet kohdistuivatkin kasvojeni hoitoon, tuo vajaa parituntinen kohotti hyvinvointiani tuntuvasti myös henkisesti. Istuuduttuani mukavimmalle hoitotuolille, ainoa tehtäväni oli sallia tämä hemmottelu itseäni kohtaan. Veikin hetken vaipua sellaiseen hiljaisuuden tilaan, jossa en häiritse itseäni tekemättömillä asioilla ja vaatimuksilla. Kun kädet painuivat hartioilleni hoidon alkamisen merkiksi, ohikiitävä ajatukseni taisi olla: ”ei kai tässä voi kuin rentoutua”. Sitten silmät painuivatkin jo kiinni.

Välillä kasvoilleni pisarteli hoitavia tehotippoja, ja välillä sillä lepäsi maski, joka tuntui kuin viileä puhallus olisi pyörinyt pitkin poskipäitäni. Kirsi kertoi hoidon aikana, miten oikealla ravinnolla, eli tässä tapauksessa eläviä probiootteja sisältävällä hoidolla, saadaan vahvistettua ihon hyvää bakteerikantaa, joka toimii sen suojana ja vahvistajana. Mikään hoitotuote ei voi kuitenkaan saada aikaan sellaista kosketusta, mikä oli Kirsin tekemässä lymfaattisessa kasvojen- ja niskan hieronnassa. Ajattelin moneen kertaan pääni hoitotyynyyn painuneena, että tällaisessa työssä on todellakin rakastettava sitä mitä tekee.

Pintakuiva ihoni tarvitsi kirkastusta, rauhoitusta ja kosteutta ja tällä kertaa näitä tarpeita parhaiten vastasi kirkastava hedelmähappokuorinta, savi- ja syväkosteuttava naamio sekä tehotipat hoidon eri vaiheissa. Tuotteet, joita kasvohoitoon käytettiin, olivat Esse luonnonkosmetiikka sarjaa. Esse on vegaaninen luonnonkosmetiikan brändi. Tuote on saanut alkunsa Etelä-Afrikasta ja sen ehdoton erottautumistekijä on probioottinen ihonhoito, jossa hoito alkaa mikrobitasolta ja iho nähdään osana ihmisen koko ekosysteemiä.

Tuolini taittui takaisin istuma-asentoon ja viereeni oli tuotu kupillinen luomu Rooibos teetä, joka sattuu olemaan vielä suosikkiani! Sain istua siinä hetken ihan rauhassa ja onneksi näin oli, jotta sain aikaa palata lepohetkeltäni takaisin todellisuuteen. Ihoni tuntui taas hengittävän ja piti miettiä tarkkaan, millä sitä ravitsisi tulevaisuudessa, jotta se pysyisi yhtä kirkkaana ja niin pehmeänä kuin se oli hoidon jälkeen.

Kirsin halu saada minut ja ihoni voimaan paremmin välittyi niin hoidon aikana kuin keskuteluissamme. Se sai minut innostumaan ihonhoidon opeista lisää. Kasvohoidon jälkeen ajattelin, että olin tehnyt niin suuren palveluksen itselleni hyvinvoinnillisesti käydessäni Aurinkolinnussa, että halusin jatkaa ihoni hyvinvoinnin seurantaa. Tästä ensimmäisestä hoitokerrasta mukaan lähteneet Essen tuotteet suojaava kasvovesi, puhdistusemulsio ja herkän ihon kosteusvoide auttavat minut alkuun saamaan iho, jossa kevään tuoma valo taittuisi kauniisti. Kuka tietää, ehkä puhdas ja hyvinvoiva iho enteilisikin kokonaan meikitöntä kesää, kun olo tuntuu näin niin raikkaalta!

Kuvat: Maria Välimäki

Meikitön kesä ei ole välttämättä lainkaan huono haaste. Olisitko sinä valmis aloittamaan ihonhoitojakson nyt, jotta meikit voisi jättää kesäksi hyllylle? Palataan ihonhoidon teemoihin myöhemmin tänä keväänä Essen tuotteilla tehdyn ihonhoitojakson jälkeen. Kesä tulee jo pian, mutta ennen sitä valoisaa kevättä!

Rakkaudella, Evi


125 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now