• Evianna

Luomuna: kutsu takaisin


Millä aineella pitäisi pestä pyykkiä? Entä mitä shampoota laittaa hiuksiin? Mitä kannattaisi syödä? Mitä voidetta kannattaisi käyttää iholla ja mistä materiaalista päälle puettavan vaatteen olisi hyvä olla?

Uskoakseni tällaisia kysymyksiä pyörii yhä useamman mielessä, kun ilmastonmuutoksesta keskustelu ei tapahdu enää pienen kuplan sisässä, vaan on laajentunut yhä useamman henkilön puheenaiheeksi. Toisinaan ilmastoasioista kuuleminen saattaa herättää ahdistuksenkin tunteita varsinkin sukupolvessa, jolle ratkaisut ovat tulevaisuuden kannalta melkein pakkorako. Koen itse kuuluvani ainakin hieman tähän ahdistuneiden sarjaan. Toisaalta sen, että joutuu niin sanotusti ahtaalle, on todettu jossain määrin myös ruokkivan innovatiivisuutta. On ollut mielenkiintoista nähdä, millaista uutta liikehdintää ilmastoasioiden akuuttius on saanut aikaan kauppojen valikoimassa ja palveluissa.

Luonnonmukaisuutteen liittyvät trendit vaikuttavat mielestäni nyt jo näkyvästi siihen, mitä kauppojen hyllyillä tarjotaan. Valveutuneempi kuluttaja on nostanut hieman vaatimustasoa. Nyt tiedetään jo, että moni asia näyttää päällepäin aivan muulta kuin mitä se todellisuudessa on. Itse käytän yksinkertaista nyrkkisääntöä ”mitä lähempänä jokin asia on sitä miltä se näyttäisi luonnossa sitä vaikeampi on tulla petkutetuksi”. Esimerkiksi ruoassa voi olla melko rehellinen itselleen, kun ostaa tuoreita raaka-aineita einesten tai massiivisesti pakattujen- ja säilytettyjen tuotteiden sijaan.

Luonnonmukaisuuden aalto on rantautunut yhä enemmän myös kauneudenhoidon sektorille. Tällä hetkellä trendi hellii kiharapäitä. On yllättävää, miten hiuksiinkin tulee laittaneeksi yhtä ja toista eri hajuista ja väristä seosta kyseenalaistamatta ollenkaan, mitä aine todellisuudessa on! ”Curly Girl” ilmiö on laittanut tämänkin asian syyniin, koska metodi paljastaa, minkälaiset aineet pitävät todellisuudessa luonnonkaunista hiusta pääsemästä oikeuksiinsa. Moni kanava onkin jo pullollaan informaatiota tästä trendistä kiinnostuneille.

Minulle tämä kikkaratukkien arvostus on erittäin loistava uutinen! Vaikka hiukseni on luonnostaan suorastaan holtittoman kiharat, vaihdoin itsekin pari tuotetta hiustenhoito valikoimastani. Jälleen kerran tässäkään ei kai ole kyseessä minkään muun oivaltaminen, kuin että; luonnolliselle on luontevinta luonnollisin. Mielestäni on huvittavaa tehdä kerta toisensa jälkeen se sama johtopäätös, että vastaukset liittyen omaan hyvinvointiin löytyy niin läheltä – luonnosta. Siihen, miten älykkäästi asiat on säädetty meitä ympäröivässä luonnossa, pitäisi ehkä herättää enemmän kiinnostusta meissä, jotka olemme myös olennainen osa tätä kokonaisuutta.

Tästä päätellen luonnollisesti kaunis syntyy kai luonnollisilla tavoilla. Se on tietenkin aivan eri asia, että arvostaako luonnollista kauneutta ylipäätään vai onko kauneudelle jokin aivan eri määritelmä niin kuin sanotaan: ”kauneus on katsojan silmässä”. Itse haluaisin vain julistettavan, että kukaan ei ole niin kaunis kuin ihminen on itsestään. Tämän voi jokainen voi tulkita tavalla, joka tukee parhaiten itsensä arvostamista.

Pian alkavan kesäkuun teemana Vaelluksessa on siis luonnonmukaisuus. Seuraavissa teksteissä pureudutaan enemmän keinoihin, jotka ylläpitävät hyvinvointia – luonnollisesti. Seuraavan kerran pääset siis lukemaan luonnonmukaisista teemoista taas ensi viikolla!

Rakkaudella, Evi


42 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now