• Nuppu

Luomuna: ekologinen savivaalennus


Kesäkuun luonnonmukainen teema jatkuu tällä yhteistyöpostauksella, jonka aiheena oleva palvelu on saatu yhteistyössä. Kuten Evianna myöskin hiusteemaisessa tekstissään kirjoitti, luonnollisinta on aina maanläheisimmät valinnat, jotka ovat lähellä luontoa. Minulle ei ollut ennen edes tullut mieleen, että myös kampaajapalveluiden tarpeessa on mahdollista valita luonnollisempi ja myös ekologisempi vaihtoehto. Olin jo pitkään käyttänyt kampaamoa, joka käytti palveluissaa SIM Sensitiven tuotteita, jotta kemikaalikuormitus jäisi mahdollisimman pieneksi ja tuotteet olisivat hajuttomia, mutta en ollut kuitenkaan törmännyt ekokampaamoihin. En edes tiennyt luonnonmukaisista tavoista värjätä hiuksia kasveilla tai savea käyttäen. Innostuin ajatuksesta samantien ja löysin aivan ihanan ekokampaamon aivan Tampereen keskustan kupeesta.

Näin suven aikana moni mielii hieman vaaleampaa väriä hiuksiinsa. Itseäni ihan huvittaa tämä vuodenaikojen vaihtelun syklittämä mieltymyksien muutos, kun syksy- ja talviaikaan ihailen entistä tummempia kuontaloita, mutta kevään ja kesän koittaessa yhä vaaleammat sävyt miellyttävät yhä enemmän silmää. Sama kiertokulku on nähtävissä myöskin muissa asioissa, muunmuassa viinin suhteen (jonka kulutus on äärimmäisen pientä), sillä silloin kun lumi lähtee maasta, vaihtuu punkku myös valkkariin. Ja palataampas takaisin aiheeseen! Kävin tässä taannoin vierailemassa aivan ihanassa ekokampaamo Havussa ja sen lisäksi, että hiukseni saivat ekologista hoitoa, sain itse myös innostustehopiikin ekologisten vaihtoehtojen suosimiseen yhä lisääntyvissä määrin. Tässä samanaikaisesti Zero Waste kirjaa lukiessani hämmennyn jatkuvasti siitä, kuinka itsestäänselviä tuotteita ja palveluita voikin vaihtaa paljon parempiin vaihtoehtoihin. Monesti on kyse vain kulutustottumuksista, sekä sosiaalisista normeista, jotka ovat ohjanneet meitä käyttäytymään tietyllä tavalla, niin asiakkaina, kuluttajina, kuin myös yhteiskunnan jäseninä. Nykyihminen on usein hyvin vieraantunut luonnosta, ja tämä tiedostaen myös omaa luontosuhdetta voi vaalia. Itse olen ainakin nähnyt tämän prosessin vahvasti vaikuttavan omiin osto- ja kulutuspäätöksiin.

Sain hiuksiini savivaalennuksen, joka vaalensi hiuksissani ollutta lähes omaa sävyäni hellävaraisesti ja ympäristöä vähemmän kuormittaen. Ekokampaamo Havun nettisivuilla löytyy lisätietoa tämän toimenpiteen toteuttamisesta, joka tapahtuu saven, soodan ja hapatteen yhteisvaikutuksesta. Ruokakaupassa toimiva hyvä nyrkkisääntö mahdollisimman vähistä raaka-aineista vaikuttaa lupaavalta, vaikka kyseessä onkin kampaamo.

Savivaalennus toimii parhaiten luonnonvärisillä, tai kasvivärillä värjätyillä hiuksillä, joten en lähtisi kokeilemaan tätä vastikää vahvasti synteettisillä väreillä käsiteltyyn hiukseen. Olen itse värjännyt hiukseni perinteisellä hiusvärillä elokuussa 2017 ennen häitämme ja olin tosiaan jo lähes tottunut siihen jokakuukausittaiseen rumbaan, jonka myötä pilkistävä juurikasvu oli peitettävä joko kotikonstein, tai sitten kampaajan toimesta. Tuon juurikasvun poiskasvattaminen oli yhtä kivualiasta (eipä nyt liioitella), kuin itseleikatun otsatukkaprosessin poiskasvattaminen (mitään en myönnä.) Nyt tuntui kuitenkin, että olisi aika tehdä jotain tälle villinä rehottavalle letille, nimenomaan hellävaraisemmin, niin oman pääni kuin myös ympäristön puolesta. Ja täytyy sanoa, että olen niin tyytyväinen lopputulokseen yhä, vaikka palvelun saamisesta on jo vierähtänyt. Ekokampaamo Havu yhteistyöstä. <3

Oikein ihanaa ja aurinkoista kesäkuun jatkoa jokaiselle!

-Nuppu


160 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now