• Nuppu

Hey July


Hyvää heinäkuuta! Moni pitää minua varmasti aivan pöhkönä, kun saan niin paljon iloa kuukauden vaihtumisesta. Mulle se merkitsee aina tietynlaista uutta alkua ja mahdollisuutta keskittyä uusiin teemoihin sekä tavoitteisiin. Löytyykö täältä ketään muita kuka pystyy samaistua tähän? Kirjoitin ensimmäisenä Proakatemia vuotenani esseen pohjautuen Gretcen Rubinin kirjaan Onnellisuusprojekti ja itseasiassa nyt tästä aiheesta kirjoittaessani havaitsen tuon kirjan vaikuttaneeni minuun vahvasti. Teoksen kirjoittaja keskittyi kuukausi kerrallaan pistämään eri elämän osa-alueitaan kuntoon yksi kerrallaan. Hänelle se oli vuoden mittainen projekti, jonka tavoitteena oli kohottaa elämänlaatua pala kerrallaan. Minulla ei ole tällaista kunnianhimoista tavoitetta laittaa elämääni mitenkään erityisesti ruotuun, mutta kyseisen romaanin lukemisen jälkeen olen silti omaksunut ja viehtynyt tapaan keskittyä kuukausittain erilaisiin, tarpeistani riippuviin tavoitteisiin.

Jos nyt myönnetään, niin itseasiassa minulla on tapana valita päiväkohtaisia teemoja, jonka valitsemista kuulostelen aamumeditaatiota tehdessä. Kuten suosikki Youtube-joogaohjaalallani Adrien Mishlerillä on tapana kehottaa ”Choose your intention of the day.” Intentiolle ei ole suoraa suomenkielistä käännöstä, mutta moni kutsuu sitä päämääräksi, aikeeksi tai tavoitteeksi.

Kun pysähdyn kuulostelemaan omaa sisintäni, sieltä nousee esiin jotain mikä auttaa oman päiväkohtaisen aikeeni valitsemisessa. Olkoon tämä sitten intuitio tai oman itsensä rehellistä kuunteleminsta, on tässä silti järkeä. Olen itse ainakin huomannut, että mikäli esimerkiksi huonosti nukutun yön jälkeen rauhoitun ja valitsen keskittyä armollisuuteen, on sen toteuttaminen tulevissa haasteissa huomattavasti helpompaa, kuin vain aina sitten tilanteen ja tarpeen tullen. Kun etukäteen päättää ja valitsee jotakin, on siinä helpompaa pysyä. Pidän myös sellaisesta harjoituksesta, että visualisoin aamulla jo minkälaisen päivän tulen käymään läpi tästä aikeesta kiinni pitäen. Eräs aamu heräsin niin energiaa ja tarmoa täynnä, että oli lähes vaikea malttaa aloittaa päivä joogamatolta. Tein sen kuitenkin, ja valitsin intentiokseni innon, sekä sen välittämisen muihin ihmisiin. Moni saattaa pitää tällaista vähäpätöisenä, mutta itselleni on merkityksellistä jo se tosiasia itsessään, kuinka hyvän olon näihin asioihin keskittyminen minulle saakaan.

Kuten Rubin toteaa, onnellisuus on aihe, joka puhututtaa lähes jokaista. Yksinkertainen tosiasia on se, että sitä me kaikki haluamme. Hän suhtautuu aiheeseen hyvin projektiluontoisesti, mikä tietylla tapaa tuntuu hieman luontaantyöntävältä, vaikka ymmärränkin häntä. Osittain tätähän toteutan itsekin? Saan uutta virtaa tavoitteista, sillä olen sen tyyppinen ihminen. Haluan kuitenkin myös pysähtyä ja kuunnella sisimpääni, mitä aidosti kaipaan. En usko että pystyisin suunnitella etukäteen kokonaista vuotta, sillä itselleni on niin tärkeässä roolissa nimenomaan kehon ja mielen kuunteleminen. Haluan pystyä tekemään muutoksia, sekä virittää suuntaani uudelleen, mikäli havaitsen tavoitteeni ja keskittymisen kohteeni sellaisiksi, jotka johtavat minua harhapoluille. Tällaiset kuukausittaiset katsaukset elämääni toimivat itselleni siis paremmin kuin esimerkiksi uudenvuoden lupaukset. Kuukausien vaihtuessa päiväkirjan kirjoittaminen on minulle toimiva työkalu, jolla saan kaivettua syvempiäkin toiveita esiin, sillä muuten ne on liiankin helppo sivuuttaa. Laatima checklista ei ole pilkuntarkkaa noudatettava suunnitelma, vaan se on esiin nousseiden asioiden konkretisoiminen tavalla, joka antaa minulle kaipaamaani suuntaa kyiseiseen kuukauteen.

Hey July,

tässä kuussa aion keskittyä energiaan. Haluan tehdä asioita, jotka puoltavat sitä, että energia virtaa eikä jumiudu. Tahdon nauttia tästä kesästä, jonka ehdoton kuningatar, sinä heinäkuu olet. Tahdon huomata ruohonkorret varpaideni välissä, enkä saada jännetuppitulehdusta tietokoneen näpyttämisestä. Haluan olla läsnä ja nauttia. Kuten aina. Haluan tehdä hyviä, hyvinvointiani tukevia ratkaisuja, joissa on hyvä energia. Haluan pitää lomakuukauden opinnäytetyöstä. Suon itselleni vielä kaksi päivää! Kaksi päivää, ja sitten tuo tiedosto sulkeutuu kuukaudeksi odottamaan ohjaajan kommentteja. Sen jälkeisten viimeisten silausten jälkeen se on valmis. Haluan herätä ajoissa, nauttia aamuauringon energiasta ja valosta. Tahdon lukea romaanin, joka ei kehitä minua muuten kuin empatiakyvyllisesti. Haluan rakastaa. Haluan olla minä, mutta vielä enemmän ja paremmalla, raikkaalla energialla.

Checklistani heinäkuulle:

🌼 Pidän kuukauden loman opparista

🌼 En tee yli 7h työpäiviä Lomakylässä/myyntiprojektissa

🌼 Herään viimeistään kahdeksalta arkiaamuisin ja menen nukkumaan ennen yhtätoista (poikkeukset: ellei romaali ole liian koukuttava, tai kyseessä ole aivan ikimuistoinen eventti kuten kahdet ihanat häät jotka ovat tulossa!)

🌼 Kävelen päivässä vähintään 10 000 askelta (uusi käytettynä ostettu kello palkitsee aina pokaalilla ja yllätyksekseni odotan tätä mitätöntä palkintoa joka päivä, hah)

🌼 Rajoitan sosiaalisen median 1,5h/vrk, enkä käytä puhelinta välillä 21-9

🌼 Aamuisin teen aurinkotervehdyksiä ja meditoin puolisen tuntia

🌼 Uin vähintään joka toinen päivä (ihan parasta! joka kerta niin onnellinen pulahduksen jälkeen)

🌼 Ylitän itseni jollakin hullulla tavalla ja jaan asian myöhemmin seuraajien kesken

🌼 Harjoittelen zerowaste mentaliteettiä toteuttamalla lesswaste-kuukauden (tästä kerron myöhemmin lisää blogissa!)

🌼 Nautin, iloitsen, enkä mökötä tippaakaan sen jälkeen kun tavoitelistani kohdat unohtuvat

🌼 Muistan Gretchen Rubinin Aikuisuuden niksilistan kuudennen kohdan: täydellinen on hyvän vihollinen

Jos tämä teksti herätti ajatuksia, mihin sä haluaisit keskittyä juuri tässä kuussa? Oletko lomalla vai töissä, vai yhdisteletkö parhaasi mukaan vähän molempia kuten minä?

🧡: Nuppu


55 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now