• Evianna

On fiksuinta uudistua

Päivitetty: 25. touko 2020


Tehty kaupallisessa yhteistyössä fiksuruoka.fi kanssa

Tasan viikko sitten noudin elämäni ensimmäisen netissä tehdyn ruokatilauksen Sammonkadun R-kioskilta. Elintarvikkeiden tilaaminen verkosta on varmasti yleistymässä, kuten myös niiden toimitus erilaisilla kuljetuspalveluilla. On mielenkiintoista nähdä, kuinka monet tässä poikkeustilassa syntyneet tottumukset ovat tulleet jäädäkseen. Jo vajaan kolmen kuukauden ajanjakso on muokannut huomattavasti ainakin kaupan alan palveluja.

Muutoksen silmässä on toki muutakin. Mitä, jos kyynärpäätervehdyksestä tuleekin uusi normaali? Aletaankohan metsäkävelyitä pitää tavanomaisena päivärutiinina? Entä etätyöt chat -palavereineen ja taukojumppineen? Toisaalta kotoa työskentely on voinut opettaa monelle meistä itsensä johtamistaitoja.

Tuskin on olemassa kovin montaa tahoa, jotka eivät olisi joutuneet sopeutumaan tähän uuteen tilanteeseen. Paitsi sellaiset toimijat, joiden sanottiin vielä muutama kuukausi sitten olevan aikaansa edellä. Tästä hyvänä esimerkkinä fiksuruoka.fi, joka perustettiin vuonna 2016 vähentämään ruokahävikkiä. Tilauksen tekeminen tapahtuu verkossa, eikä sen nouto poikkea tavallisen postipaketin vastaanottamisesta. Sen lisäksi, että yritys säästää toiminnallaan luontoa, se helpottaa toimittajien hävikistä syntyvää kuormaa ja tarjoaa ruokaa sekä käyttötavaraa edullisempaan hintaan. Fiksuruoka hipoo siis liiketoiminnallaan jopa triplavoiton kaltaista tilannetta! Jos tämä oli vielä hetki sitten tulevaisuutta, olisiko nyt yhteiskunnallisuudesta tulossa yhä merkittävämpi osa yritysten päämäärää? Pelkän sopeutumisen sijaan alettaisiinkin näkemään yhä enemmän uudistumista?

Pähkinöitä, luomuteetä, inkiväärilevitettä, suklaata… Kieltämättä ensimmäisellä ostokerralla saatoin napata itselleni melko varmoja mielihyvää tuottavia makunautintoja. Toisaalta, eivätpä nuo tee henkilökohtaisesta ruokavarastostani sen vähempää epäkäytännöllistä. Mutta ravitsemusta ajatellen ehkä vähemmän terveellisen... Laaja skaala hyvää tavaraa jäi vielä ostoskorin ulkopuolellekin: kahvia, tortillaa, mysliä…

Mielestäni ylivoimaisesti parasta Fiksuruoan tilauksessa oli saada kiinni siitä tyytyväisyyden tunteesta, joka syntyy, kun tekee valintoja tietoisesti ympäristöä ajatellen. Olen kuullut sanottavan, että yksilön ilmastoteot ovat vain pisara meressä. No, en lähde omalla vihreällä liputuksellani haastamaan teollisuuspäästöjä, mutta yhdestä asiasta olen varma. Vaikka ilmastoteko voisi näyttää käytännössä mitättömältä, sisällä se tuntuu kuitenkin mittaamattoman hyvältä! Kun alkaa katsomaan ympärilleen ja ryhtyy tekemään päätöksiään harkitummin, vastuullisuus voi kumuloitua normaaliksi toimintatavaksi lähes itsestään! Tai näin olen ainakin itse kokenut. Toisten ajatteleminen on yksi elämän hienoimmista minä-sinusta, sinä-minusta, minä-minusta -ilmiöistä, jossa voi omasta mielestäni nähdä positiivisen kierteen ruokkivan itseään.

Tietenkin kulutuksen minimoinnissa perusperiaate on, että myös kierrätettävän jätetteen määrää tulisi vähentää. On totta, että elintarvikkeiden pakkauksissa jätettä tulee lähes pakon sanelemana. Tämän vuoksi en haluaisikaan kehottaa ketään ostamaan pelkästä ostamisen ilosta. Kuitenkin mielestäni juuri Fiksuruoka tarjoaa tiettyihin elintarvikkeisiin ja käyttötavaroihin erittäin fiksun vaihtoehdon ja etenkin tämän hetkisiä olosuhteita ajatellen. Kun ostaa komeronsa vakiovarustuksen Fiksuruoalta hyvänä hävikkinä, ympäristökuorman kompensoinnista syntyvä hyvänolontunne on kuin aineeton kaupanpäällinen!

Vielä lopuksi haluan toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi uudistetun Vaellusjourneyn sivuille! Seuraava blogiteksti julkaistaan taas viikon päästä torstaina, mutta sitä ennen sisältöä pukkaa säännöllisesti instagramissa ja facebookissa. Jos et ole vielä käynyt seuraamassa meitä niin nyt kannattaa! Uutiskirjeen tilauslomakkeen löydät skrollaamalla sivun loppuun.

Aurinkoista pääsiäistä! ♥: Evi Lähteet: https://www.fiksuruoka.fi


56 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now