• Evianna

Hitaus auttaa havaitsemaan

Päivitetty: 25. touko 2020


Aloitetaan ensin pienellä pikakelauksella viikon takaiseen uudistukseen. Kiitos kaikille, jotka olette tykänneet meistä tuon tempauksen seurauksena ja vastanneet kyselyyn! Me tehdään parhaamme, jotta Vaelluksesta tulisi kanava, jonka kautta on mahdollista kokea jotain merkityksellistä ja voimaannuttavaa. Hei, ja onnittelut fiksuruoka lahjakorttien voittajille! Laitoin lahjakortit voittajien sähköpostiin tänään (muista tsekata kaikki postilaatikot siltä varalta, ettei meili näy ensisijaisissa viesteissäsi!). Mahtavaa, että annoitte teidän panoksenne tähän kyselyyn!

Otsikoin tekstin viittaamaan jälleen yhteen tähän poikkeustilanteeseen liittyvään ilmiöön; hidastunut tempo. Kun samat normaalisti aikaa vievät asiat eivät ole nyt mahdollisia, syntyy ylimääräistä aikaa. Kuitenkin sana ylimääräinen saa helposti turhan tai tylsän merkityksen. Nyt on kuitenkin loistava tilaisuus punnita, mitkä asiat ovat oikeasti itselleen merkityksellisiä. Kun sitten paluu arkirytmiin tapahtuu (kukaan tuskin tietää, miten paljon siinä on yhtäläisyyksiä edesmenneen arkielämän kanssa) voi kokea syvää rauhaa, koska on entistä tietoisempi, mitkä asiat kokee itselleen tärkeiksi.

Minulla tulee mieleen kaksi kysymystä, joilla olen ainakin itse päässyt pohdinnoissa melko pitkälle. Saatuani näihin kysymyksiin vastaukset, olen huomannut, miten paljon vähemmälläkin voi elää täysin tyytyväistä elämää.

Kun hyvää oloa ei välttämättä voi hankkia varmoista paikoista, missä olen voinut kokea iloa olosuhteista riippumatta?

Ketä ikävöin juuri nyt? Vaikka ikävöinti ei olekaan mukava tunne, ihmiset joita ilman kokee ikävää, ovat melko varmasti tunnistettavissa oman tyytyväisyyden kannalta todella tärkeiksi ystäviksi.

Vaelluksen merkitys

Yksi omassa elämässäni tälle ajalle löytämäni merkitys on Vaellusjourney. Vaellus on ollut melkein kolme vuotta käynnissä ja olemme päivittäneet blogia kukin oman fiiliksemme mukaan. Pyörittyä aikani kotioloissa ja näin, miten elämäni vain jatkoi riisumistaan erilaisista tarkoituksista, paluu asioihin joista koen merkityksellisyyttä alkoi tapahtua kuin itsestään. Terveydestä huolehtiminen liikunnan ja hyvän ravinnon kautta korostuivat. Myös luovuus sai uudenlaista potkua, jonka seurauksena aloin taas piirtää ja kirjoittaa. Varsinkin kirjoittaminen vei minut pian mietteisiin, joista koin suurta tarvetta saada jakaa muiden kanssa. Juuri nyt palan halusta kohdata toisten kanssa ja pohtia yhdessä ihmisyyden hienoutta toisaalta sen monimutkaisuuttaa, mutta myös käsittämätöntä potentiaalia! Osin tästä ajatuksesta nousi myös kaipuu hengellisiin asioihin.

Sitten aloin saamaan ajatuksilleni konkreettisia päämääriä, joista yksi oli hioa Vaelluksesta kanava, jossa erilaisten kokemusten jakaminen ja yhteenkuuluvuuden kokeminen on mahdollista saavuttaa sosiaalisen median avulla. On tietenkin suuri haaste luoda puhuttelevaa sisältöä olematta fyysisesti läsnä, sillä koko olemuksella on tavattoman suuri merkitys, jotta viesti voisi saada aikaan jonkinlaisen sysäyksen. Yhdessä Nupun ja Marian kanssa päätimme kuitenkin ryhtyä tekemään töitä tämän tavoitteen eteen. Niin valtava on se palo löytää oma tapansa auttaa!

Kyselytutkimuksen läpikäynti on päässyt vauhtiin ja siihen perustuen tullaan vielä tekemään paljon töitä Vaellusjourneyn rakentamisessa. Suurimmiksi teemoiksi ovat nousseet itsensä johtaminen, merkityksellisyys ja hieman spesifimpänä aiheena erottui kiinnostus minimalismiin. Näistä kaikista aiheista meillä löytyykin runsaasti pohdittavaa! Minimalismista voi saada pintaraapaisun kuuntelemalla meidän podcastin aiheesta täältä. Tutkimuksen perusteella tullaan myös jakamaan kokemuksia stressinhallinnasta, ravinnosta ja positiivisesta ajattelusta. Olen todella innoissani siitä, millaiseen suuntaan teettämämme kysely näyttäisi tällä hetkellä Vaellusta vievän!

Ensi torstaina Vaelluksessa on äänessä valloittava Nuppu. Nuppu ja Maria ovat ehdottomasti ystävät, joita olen kaivannut viime aikoina valtavan paljon! Toistaiseksi liikkuminen pääkaupunkiseudulle on estetty, jonne kaipaan myöskin vanhempieni luo ja kotipaikkakuntani ystävät ovat olleet paljon mietteissäni. Onneksi on olemassa ihmisiä, joita ilman elämä ei tuntuisi yhtä mahtavalta kuin heidät tuntiessaan!

Voimaantumista sun viikonloppuun! ♥: Evi


71 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now