• Nuppu

Ennen olin täysin toinen

Päivitetty: 25. touko 2020


Siinä missä hyvinvointiyhteisömme Vaellusjourneyn olemassaolon tarkoitusta on uudistettu ja nettisivujen ulkoasua päivitetty, olemme myös pysähtyneet äiti maan äärelle havaitsemaan kevään aikaansaamaa uudistusta luonnossa. Kuten myös meissä Vaelluksen kirjoittajissa, niin myös sinussa ihana lukijamme, meissä kaikissa tapahtuu jatkuvaa solutason uudistumista. Tiesitkö, että nopeimmat solut uudistuvat yhden päivän aikana ja hitaimmat muutamien kymmenien vuosien kuluessa?

Myös kuolinhetkellämme olemme uusiutuneet. Joltain osin olemme uudistuneet täysin, jopa useita satoja, ellei tuhansia kertoja. Ihminen on ikävuosiaan nuorempi, sillä kehomme biljoonat solut uusiutuvat kaiken aikaa. Luissakin kudos muovautuu jatkuvasti kantasolujen jakautuessa. Koko luusto uusiutuu noin kymmenessä vuodessa. Eikö olekin uskomatonta? Tässä kohtaa tulee se hetki, jolloin on mainittava elintapojemme merkitys uudistumisprosessissa. Eli kuinka oma asenteemme, stressin minimoiminen, laadukas ravinto, liikunta, sekä uni ja lepo, eivät ole ainoastaan takeita tyytyväisemmästä elämästä tässä ja nyt. Oikeastaan ne esittävät huomattavasti suurempaa roolia solujen uudistusmisprosessi nimisellä kentällä. Me emme siis ole vain kehomme eli solujemme summa.

Helsingin yliopiston tutkimusartikkelissa lainataan John Lockelta periytyvää näkemystä, jota suositaan erityisesti filosofisessa ajattelussa. Hänen mukaan minuudelle olennaista ovat tietoisuus ja muisti, ei keho. Keho muuttuu minuuden pysyessä samana, mutta entä sitten tietoisuus ja ajatukset? Siinä missä solujen uusiutuminen tapahtuu väistämättä ei henkilökohtainen kasvu ja ajatteluntason kehittyminen olekaan yhtä itsestäänselvä prosessi.

Solujemme dna:han käsikirjoitettu uusiutumisaikataulu muistuttaa terveillä ihmisillä hämmästyttävän yhtenevästi toinen toistaan. Mutta entä henkinen kehityksemme, joka ei päivitykään aivosolujemme kanssa samaa tahtia? Pitäisikö tämän aineettoman pääoman kehittäminen olla vastuullamme siinä missä fyysinen olomuotomme vaihtuu solu kerrallaan uudistuen, aivan itsestään?

Totuus on, että juuri tässä hetkessä yhdistyy menneisyys ja tuleva. Konkreettisella tasolla juuri nyt karistetaan kuolleiden solujen kuonat uusien yksilöiden edestä. Joka päivä tehdään ne valinnat, jotka vaikuttavat tulevaisuuden minään ja myös omaan solukokonaisuuteen oli kyseessä sitten fyysinen olemus tai henkinen perusta. Henkinen perusta on näistä vain se, jonka kehitys on vaikeammin havaittavissa. Mikä sinun mieltä ja sieluasi virkistää ja uudistaa tässä hetkessä? Haastankin sinua tekemään tänään ratkaisuja tulevaisuuden sinän eteen. Minulle se on metsään meneminen, liikkuen ja leväten yhtä aikaan. ♥

♥: Nuppu

Lähteet: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/22/prisma-ihmiskehon-ihmeet-elimisto-muuttuu-ja-uusiutuu-koko-elinikansa-ajan


97 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now