• Vaellusjourney

GROW- Good Reps Only Workout, treeniä omilla ehdoilla

Päivitetty: 25. touko 2020


Hei rakkaat lukijat. On pitkä aika siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut Vaellukseen mitään ja välillä olen tuntenut syyllisyyttäkin siitä, että en ole kirjoittanut niin ahkerasti tai äänittänyt podcasteja. Syyllisyyden kohdatessa olen kääntynyt itseeni päin ja kysynyt onko nyt sen aika, tai oikeastaan minkä aika on nyt? Olen tullut siihen tulokseen, että kaikelle on aikansa ja paikkansa, ja minun on turha potea syyllisyyttä. Syyllisyydessä eläminen sen takia, että elää omilla ehdoilla ja kuuntelee itseään, on mielestäni väärin. Siksi päätin lopettaa syyttämisen itseäni kohtaan ja annoin itseni kasvaa muilla alueilla. Oikean ajankohdan kuuntelemisesta on tullut itselleni tärkeä osa unelmieni toteuttamista. Olen opetellut elämään elämääni omilla ehdoilla, itsetuntemuksen kautta. Olen kohdannut rajojani ja sitä kautta oppinut kunnioittamaan niitä sekä kuuntelemaan itseäni. Tähän kirjoitukseen kiteytyy todella vahvasti sanoma, joka on omilla ehdoilla eläminen ja itsetuntemus.

Elämä on vienyt mukanaan ja sitä kautta paljon on ehtinyt tapahtua. Kelataanpa hieman taaksepäin. Valmistuimme Vaellustyttöjen kanssa yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomeiksi joulukuussa 2019. Olin aikaisemmin kirjoittanut johonkin postaukseeni siitä, että aion valmistua ajoissa ja tein sen! Olin todella onnellinen ja kiitollinen. Valmistumisen lähestyessä mielessäni pyöri paljon mitä tekisin seuraavaksi. Mietin, lähtisinkö opiskelemaan lisää, perustaisinko hyvinvointialan yrityksen (opinnäytetyöni tein alustavasti liiketoimintasuunnitelmaa silmällä pitäen) vai olisiko se jotain muuta. Kuin onnenkaupalla minuun otti yhteyttä aikaisempi työnantajani TFW Helsinki Oy:ltä ja tarjosi työtä. Mietin mahdollisuutta hetken aikaa ja pohdin itsekseni, että mitenkä sitten käy opiskelulle tai omalle yritykselle. Hassua kyllä, olin salaa haaveissani toivonut taas joskus pääseväni mukaan tähän mielettömään työporukkaan, mutta en ollut tullut ajatelleeksi, että voisin palata. Tämän salaisen haaveen innostamana ja hetken mietittyäni, tulin siihen tulokseen, että tähän tilaisuuteen on tartuttava. Nyt on sen aika. Ja niin se tapahtui, tammikuussa aloitin taas omasta mielestäni parhaassa mahdollisessa työpaikassa.

Ehdin juuri pääsemään vauhtiin ja sisälle taas TFW Helsingin meininkeihin, kun COVID-19 pandemia iski. TFW Helsinki Oy sulki kaikki kolme saliansa ja jännitettiin, että mitähän seuraavaksi tapahtuu. Ja mielestäni hyvin tapahtui. Nimittäin TFW Helsinki toimi oikein mallikkaasti paineen alla ja kehitti verkkovalmennuksen nimeltä GROW. GROW on lyhenne sanoista Good Reps Only Workout. Jo nimestäkin voi päätellä hieman mistä on kyse, mutta haluan kertoa vielä omin sanoin. En ole ollut kehittämässä verkkovalmennusta, mutta treenaan sen mukana ja heti kun sain kuulla mistä on kyse, olin innoissani. Syy miksi olin innoissani oli se, että valmennuksessa keskitytään kuuntelemaan itseä. GROW filosofiaa lainaten ”Paremmalla itsetuntemuksella kohti parempia tuloksia”. Nämä sanat yllättivät minut positiivisesti, sillä jotenkin nämä viime vuodet ovat omassa elämässäni olleet niitä itsetuntemuksen vahvistamisen vuosia. Itsetuntemuksen kautta olen pystynyt esimerkiksi valmistumaan ajallaan, vaikka se ei monen mielestä ollut mahdollista tai edes suotavaa. Olen myös oppinut sanomaan ei ja karsimaan asioita, jotka eivät enää palvele minua. Ja nyt saan olla mukana jakamassa itsetuntemuksen ilosanomaa oman työni kautta.

Oma tarinani GROWn kanssa on erityinen, sillä se kuuluu osaksi työtäni ja lisäksi olen löytänyt täysin oman tavan toteuttaa sitä. Olen koko elämäni tehnyt jotain liikuntaa, ja sitä kautta kokeillut erilaisia lajeja hyvinkin monipuolisesti. Lapsuudessani lempilajejani olivat uinti ja tanssi. Nyt varhaisaikuisuudessa olen harrastanut salia, pyöräilyä, lukkopainia ja joogaa. Ongelmani on ollut se, että minulla on aina ollut mielikuva siitä, miten täytyy olla jokin yksi laji mihin keskittyä. Sellainen ajattelu on tuonut paljon paineita ja syyllisyyden tunnetta. Roolimalleina minulla on ollut sellaiset ihmiset, jotka ovat treenanneet kovaa ja tähdänneet huipulle yhdessä lajissa. Tunsin itseni usein ulkopuoliseksi, sillä elämä vei ja en vain mahtunut siihen yhteen muottiin. Sitten oivalsin jotain hyvin tärkeää oman itsetuntemuksen kannalta. Olin hävittänyt sen, mitä minulle oli pienenä opetettu, nimittäin liikunnan ilo. Liikunnasta oli tullut jotain, jonka joku muu määrää ja sitä kautta se oli suorittamista. Rikoin omia rajojani, sillä sokeasti vain jahtasin jonkun muun unelmaa. En enää tuntenut rajojani. Pidin myös hieman taukoa liikkumisesta, sillä se ei vain enää tuntunut hyvältä. Pysähdyin ja annoin itselleni aikaa. Mietin mitä on tapahtumassa, onko liikunta jäämässä elämässäni vähemmälle? Tässä vaiheessa syyllisyys hiipi mieleen. Mutta ei ollutkaan siitä kyse. Kun olin pohtinut asiaa jopa pari vuotta välillä liikkuen, välillä leväten oivallus tuli kuin itsestään. Teen liikettä itseäni varten ja sitä kautta saan iloa elämään. Liikkuminen voi ja saa olla taas hauskaa! Mitä se sitten tarkoitti konkreettisesti omalta osaltani? Otin GROWn vastaan liikkumisessa. Se tarkoitti sitä, että en stressannut enää, jos jokin treeni jäi välistä, tein jotain muuta lajia tai tein vähän kevyemmin. Ja jos teki mieli tehdä lujempaa, niin sekin oli ok, kunhan sain palauduttua tarpeeksi. Sain ja pystyin tehdä treenejä oman fiiliksen mukaan. Parasta on se, että olen nyt tanssinut innoissani ja ILOLLA pitkästä aikaa. Tähän liittyy jonkinlaista vapautumisen tunnetta ja itsensä hyväksymistä. Se jos joku on minulle pelkkien hyvien toistojen treeni. Nauttia liikkumisesta ja elämästä! Nämä oivallukset ja itsensä kuunteleminen ovat oikeastaan mielestäni hyvinkin vahvasti osa GROWn sanomaa.

GROW ei olisi mitään ilman yhteisöä ja muita ihmisiä. Niinpä me Vaelluksen tytöt ollaan mukana GROW verkkovalmennuksessa. Halutaan yhdessä oppia enemmän itsetuntemuksesta ja sitä kautta saada parempia tuloksia. Lisätietoa GROW verkkovalmennuksesta löydät tästä linkistä.

Paljon iloa ja itsetuntemusta päivääsi!

♥: Maria


55 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now