• Nuppu

Onnen ulkoistamisen vastaisku veneillen

Kuinka helppoa omaa onnellisuuttaan onkaan ulkoistaa? Myönnän harmittomasti piikitelleeni Mikkoa siitä, että hän ei ole vielä vienyt minua veneilemään, vaikka taloyhtiöllämme tuollainen kulunut soudeltava ja kulunut jahti onkin. Mikä ihme ja kumma siinä onkin ollut, että omaa toivetta on pitänyt toiselle vihjailla odottaen ja ulkoistaen, että toinen sen itseä varten toteuttaisi? On totta, että pienikokoinen nainen ei välttämättä handlaa mottorin siirtelyä ensimmäisellä kertaa, mutta airoilla ja tulpalla pääsee jo pitkälle, jos keskiössä siis on elämys vetten päällä. Sama ilmiö toistuu helposti myös muissa asioissa, sillä jostain kumman syystä oman onnellisuuden ulkoistaminen on helpompaa, kuin sen aikaansaaminen itsenäisesti. Mitä jos ottaisimmekin vastuun toiveittemme toteuttamisesta ja ilmaisisimme niitä selkeämmin ja avoimemmin myös läheisillemme? Tapahtuisivatko nuo asiat tällöin todennäköisemmin, kuin vaivihkaa vihjaillen? Kyllä ihan varmasti. Etenkin kulunut kuukausi, jonka olet itsenäisesti viettänyt Tampereella on vahvistanut ajatuksiani siitä, kuinka olemmekaan todella itse oman onnemme seppiä. Ihanaa tietenkin, jos nuo onnen kokemukset saa jakaa rakkaiden kanssa. Kesäkuu on ollut elämäni ensimmäinen kuukausi, jonka olen viettänyt pois Kaustiselta! Tuloksena ovat kokemukset siitä, että Tampere on melkoisen hyvä kesäkaupunki, sekä siitä kuinka parisuhdetta virkistääkään se, että ehtii tulla välillä kunnon ikävä. Viime viikonloppuna mietin, että eihän kaikki edes pidä samoista asioista ja se on täysin okei. Eikö olekin nurinkurista, jos odotamme jonkun toisen pistävän toteutukseen itseämme varteen jotain, mikä meille (eikä ehkä toiselle) on mieluista. Tämä saattaa johtua myös siitä että tarpeet menevät sekaisin, sillä kyllä minullekin on tärkeää, että parisuhteessa on yhteistä mukavaa ajanvietettä molempien osapuolten aloitteista. P.S Mikko, olet ihan yhtä rakas vaikkei vesi olekaan elementtisi. ;)


Viime sunnuntaina vein Eviannan soutelemaan. Aluksi ihan hävetti, kuinka yksinkertaiset asiat tuottivat päänvaivaa, edellisestä kerrasta kun on ehtinyt vierähtää muutamia vuosia. Miksei tulpassa ole kierteitä ja kuinka syvälle se tulee saada? Miten vinssi vapautetaan ja vene rullataan vesille?

Pääsimme Pyhäjärven pinnalle ja nautimme lähes kolmenkymmentä asteen lämmöstä. Ihastelimme arboretumin puita järveltäpäin ja tuuli virkisti ja toi vapauden ja keveyden tunteita. Keskustelimme ylipäätään vapaudesta, mitä se kummallekin merkitsee. Arvostan vakaata kivijalkaa (monelle vapauden vastakohta), olen tyytyväinen vakituisessa työssä ja omissa rutiineissani, mutta koen tärkeäksi sen, että saan tehdä asiat omalla tavallani ja omassa järjestyksessä - vapaasti, silti muut huomioiden. Minulle vapaus on parhaimmillaan vapautta tunnelukoista ja haitallisista ajatusmalleista. Koen myös tärkeäksi kokea vapautta ympäristön paineista tehdä asioita tietyllä tavalla. On vapautta toteuttaa itseään haluamallaan tavalla, vaikkapa souturetken muodossa odottamatta toisen ihmisen laittavan sitä toimeen itseä varten.

Souturetkemme oli täydellinen. Kaunis kuuma päivä, kuplivat keskustelut rauhoittavan tasaisen ja monotonisen souturytmin lomassa. Kaksi joutsenta kalasti Vihilahdessa ja lapsiperheitä pyöräili puupuistoon piknikille. Päätimme rantautua paluumatkalla evästelemään ja näimme kauniin puun, joka kasvoi vaakatasossa vedenpintaa kohti kurkottaen. Onnistuimme visiossamme rantautua juuri tuon puun viereen ja saimme nostettua venettä rantatörmän päälle. Uskon, ettei paikka ollut tyypillisin paikka ankkuroitua, mutta meille se oli täydellisen ainutlaatuinen. Siinä me sitten istuimme puussa nauttimassa tahiniruisleipiä, hedelmiä, kasviksia ja kahvikupposia. Ai että kun olin onnellinen. Enkä ollut edes lomalla vielä! Keskiviikkona aloitin vajaan kuukauden kesälomani, joka tuntuu samaan aikaan hämmentävältä, sekä jännittävältä. Koronan jälkeinen kesä, mitä tämä tuokaan! Ensimmäisenä aion suunnata Kaustiselle viettämään muutamaa päivää ihanan ystäväpariskunnan seurana, tekemään tavanomaisia asioita yhdessä nauttien.


Ihanaa heinäkuuta juuri sinulle! : Nuppu

32 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now