• Vaellusjourney

Vaelluksen viimeinen kirjoitus


Nuppu: Hei rakkahat! Vuosi on hurahtanut ja puolet siitä on ollut Vaelluksen puolella hiljaista. Nyt on aika käydä läpi meidän uudistuneet kuvioimme, jotka pitävät sisällään hyvin erilaisia elämän muutoksia. Sen lisäksi, että vuosi on pitänyt sisällään harvinaisen paljon sisäänpäin kääntymistä ja kierroksien vähentämistä, on se myös pitänyt sisällään itsellenä elämäni suurimmat muutokset. Kuukauden vaihteessa teimme asuntokaupat kolmiosta Lentävänniemessä ja olemme pikkuhiljaa kotiutuneet uuteen kaupunginosaan "toisen järven puolella". Vuosi sitten aloitin Crazy Townin yhteisömanagerina ja löysin oman paikkani omalta alaltani timanttisessa yhteisössä. Tiedostan kiitollisena, että aina työpaikka ei merkitse tällaista heimoa, mitä tässä kontekstissa tarkoitan. Päivätyöni lisäksi aloitin sivubinekseni kopterikaverina, eli tuottaen dronekuvausta, koulutusta, sekä mallinnusta yhdessä entisen osuuskuntakaverini Aleksi Laakkosen kanssa. Meidän nettisivut löytyy osoitteesta www.kopterikaverit.fi, käyhän kurkkaamassa ja vinkkaile jos mieleesi tulee tila/tapahtuma, mikä kaipaisi ilmakuvaa tai palveluita aihepiirin ympäriltä. Kenties työyhteisöni suuri merkitys elämässäni on myös osaltaan vaikuttanut siihen, miksi olen lykännyt kaapista ulosastumista, vaikka uskonkin siihen, ettei uraa täytyisi koskaan joutua valitsemaan perheen kustannuksella, -oli se sitten kuinka tärkeä ja merkityksellinen hyvänsä. Tässäkin tapauksessa jäin jopa sanattamaksi siitä, kuinka suuren tuen olen tämän ison ja iloisen muutoksen alla Crazy Crewn keskuudesta, sekä muilta läheisiltä saanut. Arvaattekin jo varmaan, mistä on kyse: tulevan vuoden 2021 aikaan tulen saamaan elämän oppimiskokemuksista kenties upeimman (ja haastavimman), sillä huhtikuussa toivotamme esikoisemme tervettulleeksi tähän maailmaan. 💕 Kuluneet kuukaudet onnellista uutista sulatellessa on hurahtanut äkkiä ja olenkin hämmästynyt tarpeesta kääntyä sisäänpäin kaiken uuden ja jännittävän kynnyksellä. Somessa en ole juuri ollut aktiivinen, sillä se on tuntunut nurinkuriselta tarjoten vain niin pientä osaa siitä kaikesta suuresta mitä kehossani ja mielessäni tapahtuukaan. Viime aikoina olen ennemminkin pysähtynyt ihmettelemään kasvavaa vatsaa ja pieniä potkuja sen sisällä. Olen ollut ihmeissäni kaikista heränneistä peloista, huolista, innosta - ja valtavasta rakkaudesta. Vuosi 2020 tulee jäämään mieleeni ei ainoastaan poikkeuksellisesta poikkeusajasta, vaan myös uuden elämän kasvattamisesta hyvin erikoisessa maailmantilanteessa. Kuvassa viikko 23 lähenee loppujaan ja Mikon contribuutiopeukalo saatiin myös kuvaan. 😃Kuvastakoon se sitä, kuinka enemmän kuin JEES tämä kaikki tapahtuva juuri nyt onkaan. Toivon sinulle ihanaa joulun aikaa, ja kiitän puolestani siitä, että olet ollut Vaelluksen matkassa mukana.🎄


Evi:

Jos aloitan vuoden 2020 pikakelauksen keväästä, vuosi on mennyt suurimmaksi osaksi maailman tilannetta ihmetellessä ja opinnoista valmistumisen jälkihien kuivattelussa. Yrittäjäkoulun opinnot olivat kieltämättä myllyttäneet omaa minuutta, henkilökohtaisista arvoista ja tavoitteista lähtien uudelleen. Juurevimmat niistä alkoivat tekemään paluuta entiseen, mutta moni asia on myös muuttunut. Kesäni oli siis uimista, syvimmästä päädystä kohtaan, jossa jalat ottaisivat taas pohjaan. Siksi voin yhtyä siihen samaan kiitokseen niistä positiivisista ilmiöistä, joita koko maailman hetkellinen pysähtyminen on saanut aikaan. Viime kevään ja kesän mittainen aikalisä oli siis tarpeen.


Syksyn taitteessa tunsin uutta tarmoa nähdä mahdollisuuksia. Asetin elokuussa lähitulevaisuuteen kolme mahdollista vaihtoehtoa hakemalla töitä, opiskelupaikkaa ja starttirahaa, jossa kävi kuten olin arvellutkin. Ryhdyin syyskuun alussa yrittäjäksi. Joistain asioista vain tietää, että ne ovat tulossa kohti tuntuu kuin niitä ei voisi pysäyttää mikään. Yrittäjyyden kohdalla olin ajatellut jo pitkään, että tulisin tekemään sen valinnan ennemmin tai myöhemmin elämässäni. En kuitenkaan kokenut olevani siihen valmis vielä hetkeen. Nyt olen ymmärtänyt, että tiettyihin asioihin tuskin edes tulee täysin varmaa tunnetta siitä, että niihin on valmis. Elämä tuppaa heittämään tielle melko usein kysymyksiä ilman vastauksia kuten; uskallatko toimia, vaikket aina tietäisikään, mitä siitä seuraa?


Nyt olen yrittäjä ja opettelen työssäni epävarmuuden hyväksymistä. Se toisaalta sisältää juuri sen elämänfilosofian, jonka takana olen aina halunnutkin seistä. Hyvin harvoin voi sanoa, että mikään olisi kamalan helppoa ja yllättävän usein huomaa, että pelottaa. Kaikenlainen hyväksyminen keventää taakkaa tuntuvasti. Lyhykäisyydessään yritykseni tarkoitus on suunnitella brändeille tarinankerrontaa. Työssäni yhdistyy kiinnostukseni erilaisten kasvutarinoiden myötäelämiseen, brändäykseen ja palvelumuotoiluun. Voit käydä lukemassa toiminnastani lisää nettisivuiltani www.evianna.fi.

Vaelluksen päättyminen on ollut haikea päätös meidän koko porukalle. Projektia koitettiin käynnistellä uudestaan, mutta jokaisen meistä reitit tuntuivat kaikesta huolimatta vievän eri suuntiin. Joistain asioista pitää vain osata luopua. Positiivista tässä on se, että meillä kaikilla näyttäisi olevan edessä ainakin jännitystä ja tulemme varmasti pysymään toistemme tukena. Kiitos sinulle, joka olit mukana meidän kasvupolullamme tänne asti ja iloa ja hyvinvointia elämääsi tästä eteenkin päin!Jenni:


On aika avata hieman kulunutta vuotta, ja kertoa omalta osaltani, missä tällä hetkellä mennään. Vuosi 2020 on itselleni ollut koko elämäni vauhdikkain. Vuoden vaihteessa valmistuimme kaikki Proakatemiasta, jonka jälkeen lähdin itse työharjoitteluun Jenkkien Piilaaksoon. Korona pakotti palaamaan työharjoittelusta suunniteltua aikataulua aikaisemmin, mikä tietysti siinä vaiheessa harmitti. Kotiin palattuani asustelin hetken vanhempieni luona, ja hain samaan aikaan hetken töitä, kunnes eräällä keväisellä juoksulenkillä päätin ryhtyä yrittäjäksi (tämä oli ollut pitkään jo tavoitteeni, ja mietin, että jos ei nyt ole aika kokeilla tätä, niin milloin sitten).


Toukokuussa perustin ensimmäisen oman osakeyhtiöni Drawries Oy:n. Paljon on tullut uusia asioita opittua viimeisen puolen vuoden yrittäjätaipaleen aikana haasteita ja epäonnistumisia unohtamatta, mutta en vaihtaisi päivääkään pois. Tänä päivänä olen saanut ympärilleni tutun ja turvallisen yrittäjäverkoston, ja teen töitä tällä hetkellä kolmen muun yrittäjänaisen kanssa yhteisessä liiketilassa Tampereen keskustassa.


Vallitseva pandemia on vaikeuttanut myös omaa toimintaani, kun paljon sovittuja projekteja on peruttu, joka on vasta aloittaneelle yrittäjälle näkynyt suoraan kolauksena mm. liikevaihdossa. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikille asiakkailleni, ketkä ovat haastavasta ajasta huolimatta halunneet tukea minua yrittäjyyden alkumetreillä. Ilman heitä, ei olisi yrittämisenikään kovin kauaskantoista ollut. Kiitän myös kaikkia muita tukipilareita, kuten perhettä, poikaystävää, ystäviä, mentoria sekä muita yrittäjiä. Teidän apunne on ollut korvaamatonta, enkä olisi myllertävästä vuodesta selviytynyt yksin.


Olen todella innoissani tulevasta, ja olen menossa kohti unelmaani siitä, että voisin työllistää itseni tekemällä sitä, missä olen oikeasti vahvoilla. Lisäarvon tuottaminen asiakkaalle sekä visuaalista silmää ja luovuutta vaativat asiat ovat sellaisia, jolloin oikeasti tunnen tekeväni itselleni merkityksellistä työtä. Koen itselleni tärkeäksi saada olla luova tavallisessa arjessa, ja päättää päivieni sisällöstä.


Yritykseni verkkokauppa avautuu pian, ja sieltä tulet löytämään tuotteita suunnittelemillani designeilla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kerron tästä ”julkisesti”. Samaan aikaan olen todella innoissani, ja samalla kouraisee vatsan pohjasta, kun omat pöytälaatikossa kypsyneet ideat näkevät pian päivänvalon. Pian avautuva verkkokauppani tulee kantamaan nimeä https://drawries.design/, joten kannattaa pysyä kuulolla, jos uniikit designtuotteet kiinnostavat.


Oma aikani Vaelluksen riveissä jäi melko lyhyeksi, mutta oli huikeaa päästä oppimaan uutta, ja tekemään loistoporukalla hommia. Vaelluksen tyttöjen kanssa pidetään myös yhtä, vaikka tarinamme jääkin toistaiseksi tauolle Vaelluksen kesken. Mieleenpainuvinta oli Vaelluksen podcastin tekeminen, ja tämä olikin aivan ensimmäinen kerta, kun podcastia pääsin tekemään. Toivottavasti ei ollut viimeinen kerta. 😉


Minun matkaani pääset jatkossa seurailemaan Instagramissa tilin @jenniperainen sekä @drawries.design kautta. Mikäli yrittäjyys kiinnostaa ja kaipailet sparrailua tai vain muuten haluat verkostoitua, minuun voi rohkeasti ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla tai somekanavien kautta. Olen verkostoitumisen puolestapuhuja, ja henkilökohtaisesti merkityksellisintä elämässäni ovat ihmissuhteet.


Mukavaa joulun odotusta! ❤176 katselukertaa0 kommenttia
  • White Facebook Icon

Vaellusjourney

  • White Instagram Icon

vaellusjourney

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now