Arvot: elänkö niiden mukaan vai mukana elänkö?

March 13, 2019

 

Joskus pysäytän itseni tilanteessa, jossa koen turhautuneisuutta ja merkityksettömyyden tunnetta asioista, joita teen. Yksi merkki tästä on se, että olen ajautunut multitaskaamaan, jolloin jokaiseen projektiin jää jäljelle vain rippeet siitä, mitä minulla olisi todellisuudessa annettavaa. Lopputuloksena ylhäältä alas asti checkattu lista, mutta tuottiko yksikään asia todellisuudessa enemmän arvoa kuin toinen? Kuinka sen voi tietää?

 

Joskus merkityksen tunne voi kai syntyä siitäkin, että saa vain paljon aikaan. Omalla kohdallani haaveilen kuitenkin tilanteesta, jossa tekisin vähemmän, mutta kokien asioita suurempaa merkityksen tunnetta. Silti liian usein päädyn kompromissien kautta koko hienon aatteeni latistamiseen. Ajankäyttö on yksi konkreettisin toimenpide arvojensa todentamiseen. Siitä mihin asioihin aikansa kyttää, voi päätellä ainakin sen, että todennäköisimmin näitä asioita myös arvostaa, ellei toimi tiedostamattaan jonkin muun kuin omien arvojensa myötävirrassa. Tyytyväisyys on varmasti saavutettavissa, mitä tietoisemmin on käyttänyt aikansa arvostamiensa asioiden toteuttamiseen.

 

Yhtäkaikki välillä on kai pysähtyä kysymään itseltä: elänkö vain mukana? Sitä kai voitaisiin sanoa arvojensa kirkastamiseksi, että kyseenalaistaa oman toimintansa. Toki on inhimillistä, että arvot kokevat ajoittaista pölyttymistä. Silti, jos on jotain, jonka kiinnipitämisestä ansaitsisi kunnioitusta, miksi haudata se takaa-alalle?

 

Rakkaudella, Evi

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lukemasi perusteella suosittelemme:

Jatkuvasta harjoituksesta (Sarwa Yoga)

December 21, 2019

Matkasta hyvinvointiin

December 19, 2019

1/15
Please reload

"Kolme nuorta elämää täynnä olevaa naista jakavat kanssasi sykähdyttävän tien, Vaelluksen. Vaellus on tapa nähdä elämän kauneus kaiken kiireen sekä kaaoksen keskellä."

  • White Facebook Icon

Facebook

  • White Instagram Icon

Instagram

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now